Home Logistics Depozitare O flotă de 16 vehicule ghidate automat manipulează 600.000 de tone de hârtie

O flotă de 16 vehicule ghidate automat manipulează 600.000 de tone de hârtie

O flotă de 16 vehicule ghidate automat manipulează 600.000 de tone de hârtie

Activităţile de fabricare a hârtiei în orașul olandez Renkum datează din secolul 16. Astăzi, în acest oraș își are sediul central Smurfit Kappa Parenco BV, un important producător de hârtie, care a implementat una dintre cele mai avansate soluţii automate de transport în depozit. Smurfit Kappa Parenco operează două linii pentru producţia de hârtie grafică și ambalaje.

Compania produce în jur de 600.000 tone pe an, 1.900 tone în fiecare zi, mare parte din produse fiind livrate către export. Pentru a crește eficienţa logistică, Smurfit Kappa Parenco a trebuit să își automatizeze depozitul și a fost necesară o soluţie pentru a transporta rolele de hârtie de la instalaţiile de fabricare la depozit și din depozit către zona de încărcare în camioane. Explozia comerţului online a generat o creștere a cererii pentru hârtia pentru împachetare, ceea ce a dus la crearea de noi oportunităţi de afaceri. Odată cu creșterea volumelor de fabricaţie, ca urmare a instalării celei de-a doua linii de producţie în 2016, compania a avut nevoie și de o capacitate de transport sporită. Compania se confrunta cu situaţia în care atunci când, în anumite zile, avea de expediat volume mari de hârtie, zielele următoarea nu mai avea capacitate de transport pentru a pregăti hârtia pentru livrare.

Camioanele se aflau în curtea fabricii dimineaţa, însă hârtia nu era gata de încărcare. Stivuitoarele nu puteau face faţă volumelor produse, cererea zilnică de transport fiind de 4.500 tone de hârtie. Soluţia identificată a fost o flotă de 16 sistem de vehicule ghidate automat (AGV) Rocla, împreună cu un sistem automat de schimbare a bateriilor. Corelate cu sistemul WMS Rocla, vehiculele AGV transport rolele de hârtie din zona de producţia în spaţiul alocat în depozit. Ulterior, în funcţie de comenzi, rolele sunt transportate automat către zona de livrare. “Cu acest sistem, putem procesa comenzile noaptea pentru a le avea pregătite pentru livrare dimineaţa, ceea ce este un avantaj important” declară managerul de logistică al Smurfit Kappa Parenco.

“Un proces fără întreruperi este foarte important pentru noi pentru că instalaţiile de producţie funcţionează 24/7” spune Karlo Kuun, Logistics Manager Smurfit Kappa Parenco. “Dacă procesul nu este foarte eficient, avem probleme mari în producţie.”