Home FMCG Producătorul de înghețată Topgel, noi investiții în extinderea producției la Craiova

Producătorul de înghețată Topgel, noi investiții în extinderea producției la Craiova

Producătorul de înghețată Topgel, noi investiții în extinderea producției la Craiova

Producătorul român de înghețată și sortimente de patiserie, Topgel a investit 1 milion de euro într-o nouă linie de producție pentru producția de napolitane, dublând capacitatea fabricii din comuna Cârcea, lângă Craiova.

Compania a aniversat recent 25 de ani de activitate pe piață și a marcat un nou pas în dezvoltarea sa. “La 25 de ani, TOPGEL privește cu încredere în viitor. Vom oferi în continuare produse accesibile, dar de bună calitate consumatorilor noștri și vom rămâne un partener de încredere pentru cei peste 20.000 de clienți din întreaga țară. În plus, continuăm investițiile – în ianuarie am achiziționat o nouă linie de producție de napolitane, în valoare de peste 1 milion de euro, care ne dublează capacitatea de producție. De asemenea, ne propunem ca în viitorul apropiat să accesăm comerțul modern, respectiv lanțurile de retail, cu un sortiment de înghețată TOPGEL dedicat”, a declarat Bianca Popa, director de marketing TOPGEL.

În 2019, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 15,7 milioane de euro și un profit de 3,4 milioane euro. TOPGEL se situează în top trei jucători pe piața de înghețată din România, cu o cotă de piață de 15% din punct de vedere al volumului, conform datelor Eurostat, rezultate dintr-o analiză Frames. Fabrica are o capacitate de producție de 100 tone înghețată pe zi și include 9 linii de producție de înghețată și 6 linii dedicate produselor de patiserie

În 2019, compania a investit peste 1,3 milioane euro în tehnologie și echipamente pentru modernizarea depozitelor frigorifice centrale sau achiziția unui robot de ambalare a înghețatei.

TOPGEL are în portofoliu peste 50 de sortimente și arome de înghețată, aproximativ 20.000 de clienți în întreaga țară, 400 de angajați, 24 de puncte de distribuție și o flotă proprie care acoperă 100% din suprafața țării. Flota dedicată este formată din 200 auto frigorifice pentru înghețată, 75 autoutilitare pentru produse de patiserie și un camion frigorific.