Home Intermodal Lufthansa primește un pachet de finanțare de 9 miliarde de euro de la guvernul german

Lufthansa primește un pachet de finanțare de 9 miliarde de euro de la guvernul german

Lufthansa primește un pachet de finanțare de 9 miliarde de euro de la guvernul german

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Europa, va primi un pachet de  asistență financiară de până la 9 miliarde de euro de la Fondul de Stabilizare a Economiei (WSF) al Germaniei sub forma unor împrumuturi și injecții de capital pentru stabilizare, ca urmare a impactului sever al crizei de coronavirus asupra companiei.

Acordul prevede o injecție directă de capital din partea WSF de 5,7 miliarde euro în activele Deutsche Lufthansa AG, 4,7 miliarde fiind considerate acțiuni în concordanță cu normele Codului Comercial German și ale IFRS. În schimbul acestei finanțări, WFS va primi 4% din profitul Lufthansa în 2020 și 2021, urmând ca procentul să crească până la 9,5% în 2027.

În plus, WSF își va aduce aportul și printr-o o majorare de capital pentru a atinge o cotă de 20% din acțiunile companiei aeriene. Prețul va fi de 2,56 de euro/acțiune, contribuția totală ridicându-se la 300 milioane euro. În cazul preluării companiei, WSF își poate crește participația până la 25% plus o acțiune.

Pachetul de stabilizare este suplimentat de o linie de credit de 3 miliarde euro oferită de KwF, Banca de Dezvoltare deținută de statul german și alte instituții financiare private, cu un termen de rambursare de 3 ani.

Principalele condiții impuse de statul german se referă la renunțarea la plata dividendelor în viitor și impunerea de restricții în ceea ce privește veniturile managementului companiei. În plus, 2 locuri în consiliul de administrație vor fi ocupate de reprezentanți cu acordul guvernului german.

Pachetul de asistență financiară va trebui aprobat atât de consiliul de administrație și consiliul supervizor, dar și de Comisia Europeană.