Home Logistics 3 PL RARA LOGISTIC investește într-un nou centru de distribuţie la Sibiu

RARA LOGISTIC investește într-un nou centru de distribuţie la Sibiu

RARA LOGISTIC investește într-un nou centru de distribuţie la Sibiu

Compania antreprenorială românească RARA LOGISTIC este un business în plină dezvoltare, iar anul 2020 s-a dovedit a fi unul de referinţă, cu rezultate record.

În 2020, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 30% comparativ cu anul anterior, numărul membrilor echipei este mai mare, iar spaţiile de depozitare existente sunt ocupate în proporţie de 100%.

În plus, RARA LOGISTIC a demarat construcţia unui nou depozit logistic cu o suprafaţă totală de 10.000 mp. Centrul logistic este alcătuit din patru module, are o capacitate de 20.000 locaţii și 18 rampe de încărcare/descărcare. Construcţia cuprinde atât spaţii de depozitare, cât și spaţii administrative, fiind autorizată pentru a manipula și depozita atât mărfuri generale, cât si produse alimentare. “Pentru noi, anul 2020 a reprezentat un an bun, iar situaţia pandemică a fost un factor de accelerare a afacerii, în sensul în care o serie de companii de logistică și transport de pe piaţă nu și-au mai putut susţine afacerile, iar o parte din clienţii acestora, care aveau nevoie de servicii logistice s-au îndreptat către noi. De aici a venit și nevoia de a construi un nou centru logistic” explică Rareș Sârbu, General Manager RARA LOGISTIC.

Noul depozit va fi ocupat în proporţie de 80% cu marfa din cele două depozite închiriate în care compania își desfășoară în prezent activitatea. Clienţii companiei provin cu precădere din industria automotive, cea a materiilor prime sau servicii de transport și distribuţie (curierat). Sursa de finanţare pentru această investiţie este acordată de OTP Bank, prin programul IMM Invest. “Ni s-a acordat una dintre cele mai mari finanţări garantate prin Programul IMM Invest, în valoare de 8,9 milioane lei, pentru susţinerea investiţiilor de dezvoltare. Estimăm că investiţia va fi amortizată în 10 ani” a adăugat Rareș Sârbu.

 

“Finalizarea depozitului reprezintă prioritatea noastră în acest moment. De asemenea, ne dorim să investim și în serviciile de e-commerce pentru a le putea oferi clienţilor actuali și potenţiali o gamă completă de soluţii de aprovizionare și distribuţie. Sibiul, aflându-se în centrul ţării, oferă o poziţie strategică în distribuţia mărfurilor la nivel naţional. Odată cu finalizarea autostrăzii, interesul firmelor din vest va crește pentru această zonă.”Rareș Sârbu General Manager RARA LOGISTIC

Investiţii în tehnologie

Noul depozit RARA LOGISTIC va fi echipat cu tehnologii moderne, menite să contribuie la eficientizarea activităţii companiei și la creșterea producţivităţii, în beneficiul clienţilor. “Fiind o firmă de distribuţie, transport și servicii logistice vrem să profităm de toate oportunităţile pentru a ne asigura viitorul, iar soluţiile software pentru logistică leagă procesele și automatizează lanţul de aprovizionare. Vremurile actuale sunt extrem de dinamice, procesele sunt digitalizate din ce în ce mai mult, sunt integrate și automatizate pentru a crește eficienţa și a reduce costurile. Cu cât operaţiunile din depozit se desfășoară într-un mod optim, cu atât totul merge mai bine la intrarea și ieșirea produselor din depozit,” spune Rareș Sârbu.

Astfel, compania a investit în sisteme intralogistice de top, începând de la rafturile metalice, alese special pentru a organiza spaţiul cât mai eficient, până la echipamentele de manipularea a mărfurilor – 2 stivuitoare VNA. “Acestea sunt dotate cu sistem de asistenţă a operatorului, conceput pentru a spori siguranţa și eficienţa picking-ului pe coridoarele înguste. Combinat cu sistemul WMS, acestea vor fi capabile să se poziţioneze în mod automat și în timp real la locaţia corectă. Acest nou sistem ne va permite să eliminăm o mare parte din greșelile de picking a mărfurilor de la raft și va aduce o pregătire a mărfurilor în timp record,” explică managerul RARA LOGISTIC.

Schimbare majoră pe piaţa muncii

In ceea ce priveste disponibilitatea forţei de muncă pentru operarea noului depozit logistic, o problemă constantă și un motiv de stres pentru industria logistică până acum, Rareș Sârbu spune că lucrurile s-au schimbat . “Vom avea nevoie de mai mulţi angajaţi, dar având în vedere că vom renunţa la unul dintre cele două depozite închiriate, avem deja o parte din resursa umană pentru noul depozit. Dacă înainte de pandemie ne plângeam de forţa de muncă insuficientă, acum lucrurile s-au schimbat. Putem spune că pentru prima dată, în această perioadă sunt disponibili oameni de mare valoare și cu foarte mare potenţial. Cert este că lumea nu va mai fi la fel după acestă criză sanitară, implicit nici piaţa muncii nu va mai fi aceeaşi. Persoanele care își doresc un loc de muncă, vor căuta siguranţă, în primul rând, și o companie solidă care le poate asigura un viitor într-o posibilă criză viitoare,” concluzionează Rareș Sârbu.