Home Logistics 3 PL Rara Logistic – servicii logistice competitive made in Sibiu

Rara Logistic – servicii logistice competitive made in Sibiu

Rara Logistic – servicii logistice competitive made in Sibiu

O industrie competitivă, dar cu multe oportunităţi de dezvoltare, logistica devine tot mai atractivă pentru antreprenorii români, care aleg să investească nu doar în flote de transport, ci și în spaţii de depozitare proprii pentru a oferi servicii la standarde care să rivalizeze cu cele ale companiilor multinaţionale din branșă.

Rara Logistic este unul dintre exemplele noii generaţii de companii de logistică cu capital 100% autohton. Acesta este brandul sub care compania Rara Invest, înfiinţată în 2009 de către Rareș Sârbu, la Sibiu și care iniţial avea ca obiect de activitate vânzarea de etichete autoadezive, oferă servicii de depozitare, transport și servicii cu valoare adăugată.

Rareș Sârbu, General Manager Rara Logistic

Identificând o nevoie a clienţilor săi, majoritatea companii din industria automotive, aceea de a-și depozita­ mărfurile într-un spaţiu adecvat pe termen scurt și mediu, indiferent de cantitate și cu flexibilitate în livrare, Rareș Sârbu a decis să exploreze această oportunitate. Astfel a apărut un nou nume în rândul furnizorilor de servicii logistice în România.

Astăzi, Rara Logistic înseamnă cifră de afaceri de 12 milioane lei, o flotă de 5 camioane și o capacitate de depozitare de 9.000 de paleţi în cele două depozite pe care le operează, unul propriu, inaugurat în 2017 și unul închiriat.

Am dorit să aflăm mai multe despre povestea Rara Logistic, motivele pentru care un antreprenor român investește în acest domeniu și planurile de viitor ale uneia dintre cele mai tinere companii de logistică de pe piaţa din România.

Intermodal & Logistics: Cum a luat naștere Rara Logistic?

Rareș Sârbu: La puţin timp după ce am remarcat această nevoie de spaţiu de depozitare care exista pe piaţă, am închiriat primul depozit și am preluat în custodie marfa de la o parte din clienţii din portofoliu de la momentul respectiv. În câţiva ani, am ajuns la 3.000 de paleţi depozitaţi și am căutat un depozit mai spaţios decât cel iniţial, iar mai apoi am luat decizia de a construi propriul depozit logistic în Parcul Industrial Șura Mică.

Intermodal & Logistics: Ne puteţi oferi mai multe detalii despre acest proiect?

Rareș Sârbu: Depozitul are o suprafaţă de 3.000 mp, respectiv 3.200 locaţii și este structurat pe 3 hale pentru a putea depozita atât marfă cu specific alimentar, având autorizaţie sanitar-veterinară cu spaţii dotate cu frig pentru marfa refrigerată, cât și marfă destinată industriei materialelelor de construcții sau industriei auto. Investiția s-a ridicat la 1 milion euro, iar depozitul este ocupat în prezent în proporție de 60%.

Intermodal&Logistics: Ce servicii oferă Rara Logistic clienților săi? Căror industrii vă adresați și care sunt principalele avantaje pe care le oferiți clienților?

Rareș Sârbu: Rara Logistic oferă toată gama de servicii logistice, de la servicii de depozitare, manipulare marfă, transport local sau transport extern prin terți, sortare marfă, picking, ambalare, reambalare, expediere prin curierat. Ne adresăm în principal segmentului industrial și automotive, dar și unităților de producție din industria alimentară.

Principalele noastre avantaje sunt flexibilitatea în livrare și în cantități minime depozitate.

Intermodal&Logistics: Cum se vede piața de logistică din România din perspectiva unei companii tinere în domeniu?

Rareș Sârbu: Dacă ne luăm după modelele din Vestul Europei, piața din România este încă în creștere, ca dovadă și investițiile masive în acest domeniu în ultimii ani.

Și nu pot să nu remarc trendul ascendent al comerțului online și faptul că oamenii folosesc tot mai mult canalele online pentru a face cumpărături, ceea ce automat va crește și cererea de spații de depozitare. Cred că cei care vor construi sau vor pregăti depozitele pentru a răspunde acestei necesități, vor avea foarte mult de câștigat.

Intermodal&Logistics: Care sunt obiectivele și planurile de viitor pentru RARA Logistic?

Rareș Sârbu: În primul rând ne dorim să ne deservim clienții cu maximă promptitudine. Apoi ne dorim să ne dezvoltăm ca și companie, să atingem un grad de ocupare de 90% pentru spațiile pe care le avem deja și să extindem portofoliul de clienți. Recent am achiziționat încă 12.000 mp de teren în Parcul Industrial Șura Mică unde plănuim ca în 2019 să construim un depozit logistic de 15.000 locații, dotat cu sisteme de picking la înălțime pentru a le putea asigura clienților servicii logistice mai rapide și mai eficiente.