Home Industrial Rosti Romania costruiește o nouă fabrică la Ploiești

Rosti Romania costruiește o nouă fabrică la Ploiești

Rosti Romania costruiește o nouă fabrică la Ploiești

Rosti România își extinde activitatea și investește într-o nouă fabrică la Ploiești. Într-o primă fază a proiectului, vor fi construiți 10.000 mp, unitatea fiind destinată producției de mase plastic prin injecție și contract manufacturing.

Pentru a continua să răspundă cerințelor pieței și să sprijine clienții actuali, dar și pe cei noi, Rosti construiește o nouă fabrică la doar câțiva kilometri de cea existentă, amplasată în Ploiești West Park. Lucrările vor demara la începutul anului 2020, iar unitate de producție urmează să fie inaugurată în august 2020. Pe terenul achiziționat, compania va putea, ulterior, să realizeze o extindere de încă 8.000 mp pentru a susține o viitoare creștere a cererii. Rosti va investi în echipamente de injecție a maselor plastic de ultimă generație.

 “Pe măsură ce clienții noștri intră pe piața din Europa de Est, Rosti răspunde nevoii acestora prin deschiderea unei noi fabrici, cu o suprafață mai mare. Mă bucur că vom putea acomoda cerințele clienților actuali, dar și pe cele ale noilor clienți într-o nouă fabrică în România, care va oferi beneficii importante de cost-eficiență, asigurând în același timp cele mai mari standarde de calitate” a declarat Ovidiu Lica, Managing Director Rosti România.

Rosti Romania face parte din grupul suedez Rosti Group AB și a fost înființată în 2013 pentru a susține nevoile de producție ale clienților din regiune. Compania s-a dezvoltat în ultimii ani, iar capacitatea de producție a fabricii din Ploiești depășește cererea pieței. În plus, declară reprezentanții companiei, piața de injecție mase plastice din Europa de Est crește rapid și are nevoie de capacitate de producție.