Home Industrial ROCKWOOL deschide cea mai mare fabrică de vată minerală bazaltică din România

ROCKWOOL deschide cea mai mare fabrică de vată minerală bazaltică din România

ROCKWOOL deschide cea mai mare fabrică de vată minerală bazaltică din România

Grupul ROCKWOOL, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, a deschis prima sa fabrică din România, în urma unei investiții de 50 milioane euro. Fabrica, amplasată pe un teren de 30 de hectare în parcul industrial Ploiești West Park, are o capacitate de producție de 45.000 tone pe an.

Aceasta este cea mai mare unitate de profil din România, iar produsele ROCKWOOL vor fi livrate cu preponderență pe plan local, România fiind una dintre cele mai mari piețe de izolații din Europa. O parte a producţiei va merge la export, în special în țări apropiate de România.

 “Fabrica ROCKWOOL este gata, la capătul unui efort de construcţie de un an, şi am început deja producţia comercială. Acum putem spune cu mândrie că avem prima vată bazaltică ROCKWOOL Made in Romania. Clienţii noştri vor avea produse de aceeaşi calitate cu care i-am obişnuit în ultimii 20 de ani, însă livrate mai repede. Ştim că aşteaptă asta şi previzionăm o cerere tot mai mare în viitor. Principalul nostru scop este să creăm soluţii sigure pentru toate tipurile de aplicaţii, să livrăm produse care au rezistenţă la foc, fiind incombustibile, contribuie la obţinerea eficienţei energetice şi sunt în totalitate reciclabile, ceea ce susţine economia circulară şi minimizează impactul asupra mediului”,  a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

În fabrica ROCKWOOL lucrează în jur de 150 de persoane, majoritatea fiind din județul Prahova. Până la finalul anului, numărul total al angajaților ROCKWOOL din România ar trebui să depăşească 170 de persoane. În mod indirect, fabrica ar trebui să aducă alte 300 de locuri de muncă în servicii și logistică.

Materia primă pentru producţia de la Ariceştii Rahtivani provine în cea mai mare parte din ţara noastră, vata minerală bazaltică fiind obținută prin procesarea bazaltului, o rocă vulcanică naturală care se găsește în abundență în România.

În ceea ce privește gama de produse realizate local, fabrica ROCKWOOL din România va livra soluții complete pentru izolarea fațadelor, acoperișurilor și teraselor, pardoselilor, pereților despărțitori și mansardelor.