Home Intermodal ROUTIER European Transport deschide propria filială în Benelux

ROUTIER European Transport deschide propria filială în Benelux

ROUTIER European Transport deschide propria filială în Benelux

Furnizorul de servicii de transport și logistică ROUTIER European Transport face un nou pas în dezvoltarea organizațională și inaugurează filiala ROUTIER Benelux, cu sediul în Olanda, condusă de către Rob Govers, Manager Comercial și Danny Slingerland, Transport Development Manager.

Astfel, spune Rareș Retegan, Managing Partner ROUTIER European Transport, compania va avea acces și la clienții de talie mică și medie de pe piețele din Olanda, Belgia, Germania, Nordul Franței. “Cu serviciile de transport multimodal și rutier acoperim deja aceste arii geografice. În prezent, transportăm din și înspre aceste zone pentru companii mari, cu care avem contact direct. Însa, pentru clienții de talie mica și medie lucrăm mai puțin prin contracte directe și mai mult prin intermediari. Obiectivul nostru este de a contracta clientul final de pe aceste piețe în mod direct. În acest fel, vom avea o comunicare mai bună cu aceștia, un flux mai bun de transmitere a documentelor către clientul final și, totodată, o să creștem nivelul de profitabilitate al companiei. Faptul că noii colegi sunt cetățeni olandezi ne va ajuta foarte mult în relaționarea cu clientul final. Ei nu doar că vorbesc limba clientului, dar se află și în aceeași cultură cu acesta.“

Deja, în regiune, ROUTIER European Transport are 7 roundtripuri (transporturi multimodale) pe relația Koln<>Curtici și 5 roundtripuri pe relația Stuttgart<>Oradea. În total, acestea însumează 162 de semiremorci pe săptămână care pleacă încărcate către România și 162 care sosesc din România pentru a fi livrate în regiune. La volumele de transport multimodal, se adaugă și flota de transport rutier care include 120 de camioane. Odată cu inaugurarea propriei filiale în Olanda, ROUTIER European Transport conectează Benelux, Franța, Germania cu România și Bulgaria. Totodată, compania le poate oferi clienților din regiune și transporturi către alte zone, prin intermediul serviciilor de expediție.

Obiective pentru ROUTIER Benelux

Proiectul, explică Rareș Retegan este de ceva vreme în lucru, principalul impediment pentru lansarea acestuia mai devreme a fost identificarea persoanelor potrivite pentru a conduce echipa.

“Începând de anul trecut din august am găsit un consultant care ne-a ajutat să testăm reacția pieței, iar la finalul anului am ajuns la concluzia că trebuie să deschidem propria filială. Astfel, am recrutat cei doi noi colegi, cu o vastă experiență în transport, pe care ne dorim să îi integrăm în cultura organizației pentru a putea lucra ușor împreună.”

Un alt obiectiv al acestui proiect este dorința de a schimba mentalitatea vest-europenilor că transportatorii din est nu au același grad de competență și nu pot oferi servicii la același nivel de calitate.
“În ceea ce privește partea financiară, ne dorim ca în cel mult un an și jumătate să atingem pragul de rentabilitate, urmând ca în perioada ce va urma să recuperăm investiția. Ca și cifră de afaceri, estimăm ca în al treilea an să atingem 7 milioane euro.”