Home Logistics Comerț international S-a lansat RAVEN, prima soluție de automatizare a proceselor vamale din România

S-a lansat RAVEN, prima soluție de automatizare a proceselor vamale din România

S-a lansat RAVEN, prima soluție de automatizare a proceselor vamale din România

Peste 1.000.000 de declarații vamale se întocmesc manual în fiecare an în România, prin introducerea manuală a datelor într-o interfață web.  De aceea, Vlad Bledea, Andrei Cojocaru și Tudor Bledea, o echipă de oameni cu pasiune pentru tehnologie și optimizare a proceselor de business, au lansat pe piața din România, RAVEN, prima soluție de automatizare a proceselor vamale.

RAVEN este o soluție care folosește tehnologie de ultimă generație și care se pliază pe nevoile și particularitățile clienților care completează declarații vamale.

“Am construit RAVEN pentru a simplifica viața companiilor care desfășoară operațiuni de import-export. Am construit RAVEN pentru a reduce dependența de soluții software arhaice și pentru a arăta că și în România se poate. Toate proiectele de automatizare și digitalizare pe care le-am desfășurat în ultimii ani, pentru diverși clienți din România, ne-au arătat că tot lanțul se rupe atunci când în activitatea de zi cu zi a companiei respective intervine vămuirea mărfurilor. 

Practic, oricâte eforturi și resurse financiare și umane au fost anterior alocate digitalizării într-o companie, întocmirea declarațiilor vamale pentru operațiuni de import/export reduce totul la introducerea manuală a datelor într-o interfață web,” explică fondatorii companiei.

#Automationfirst – simplificarea operațiunilor de import-export

RAVEN reprezintă un instrument menit să simplifice activitatea companiilor care desfășoară operațiuni de import-export. Soluția facilitează procesul de completare a declarațiilor vamale, angajații din companii având nevoie de cunoștințe minime pentru a putea face acest lucru. Declarațiile vamale pot fi întocmite offline, fără a depinde de modul de funcționare al sistemului RCDPS. După validarea offline, RAVEN depune declarația vamală automat în sistemul RCDPS.

De asemenea, sistemul stochează offline toate declarațiile anterioare, indexează informația și o furnizează utilizatorilor într-un format dinamic.

În plus, tehnologia permite utilizarea inteligenței artificiale pentru clasificarea tarifară a produselor vămuite. Sistemul înțelege descrierea produsului, clasificarea acestuia și cu fiecare utilizare devine mai precis și mai eficient.

Nu în ultimul rând, RAVEN facilitează folosirea de regimuri vamale speciale, cum ar fi admiterea temporară, perfecționarea activă, antrepozitarea vamală, reducând considerabil volumul de muncă pentru angajații companiei.

Contact: raven@kodingtech.com