Home Intermodal Se modifică sistemele de taxe de drum in Belgia și Polonia

Se modifică sistemele de taxe de drum in Belgia și Polonia

Se modifică sistemele de taxe de drum in Belgia și Polonia

Începând din această lună intră în vigoare o serie de modificări în ce privește taxele de drum în Europa, atenționează furnizorul de carduri de combustibil și servicii pentru transportatori UTA.

Belgia a modificat de la 1 iulie taxele de drum per kilometru parcurs, obligatorii pentru toate vehiculele cu o greutate de peste 3.5 tone. Este vorba de o ajustare a tarifelor cu Indicele Prețurilor de Consum, așa cum este stipulat în prevederile legale belgiene. Regiunile Flandra și Bruxelles vor implementa indexarea; Valonia a decis să nu facă acest lucru în 2017.

În plus, rețeaua acoperită de sistemul Viapass (sistemul belgian de șosele cu taxare) se extinde, adăugându-i-se 33 de kilometri de șosele în regiunea Wallonia. O listă completă a noilor taxe per kilometru poate fi găsită aici.

Tot din această lună, începând cu data de 9 iulie, rețeaua de șosele cu taxare din Polonia, ViaToll, se extinde cu încă 360 km, dintre care 25 de kilometri de autostrăzi și aproximativ 330 kilometri de drumuri naționale.

Este vorba în principal de porțiuni de drum care conectează nodurile Bialystock – Varșovia  și Poznan: respectiv porțiuni din autostrăzile S8 (aproximativ 16 km) și S19 (9km), și din drumurile naționale 24 (53 km), 50 (136 km) și 92 (145 km). Astfel, rețeaua ViaToll se mărește cu aproximativ 10%, acoperind în total 3.600 kilometri.

Schimbările au fost deja actualizate în toate aplicațiile UTA, atât în programele de gestiune de flote, cât și în aplicațiile pentru optimizarea rutelor.

UTA le oferă clienților săi cel mai avansat nivel de interoperabilitate pentru plata taxelor de drum la  nivel european, punând la dispoziția transportatorilor o gamă de soluții de plată și de OBU (aparate la bord) care acoperă marea majoritate a rutelor europene.

„Clienții UTA au deja posibilitatea de a alege între aparatul interoperabil UTA MultiBox®, care poate fi folosit pentru taxele de drum din Franța, Spania, Portugalia și Belgia sau soluția Telepass EU pentru Franța, Spania, Portugalia și Italia, precum și Polonia (A4). In Scandinavia, soluția mai avantajoasă este aparatul  BroBizz®, care acoperă tunele, feriboturi și sosele în Norvegia, dar și poduri în Danemarca și Suedia. Pe măsură ce Uniunea Europeană avansează către un sistem de taxe de drum centralizat, UTA va oferi clienților săi o soluție EETS, prevăzută a fi lansată chiar în cursul acestui an”, a declarat Iulian Alexe, Country Manager UTA România.