Home Logistics Depozitare Stera Chemicals deschide cel mai mare centru logistic de produse chimice din România

Stera Chemicals deschide cel mai mare centru logistic de produse chimice din România

Stera Chemicals deschide cel mai mare centru logistic de produse chimice din România

Cu o cifră de afaceri de aproape 14 milioane de euro în 2015, Stera Chemicals este unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de materii prime pentru fabricarea de lacuri, vopsele, produse cosmetice, detergenţi, cauciuc sau industria alimentară.

Ca urmare a dezvoltării constante a businessului, creștere estimată în acest an la 80 de procente, Stera Chemicals a implementat recent soluţia WMS pentru managementul depozitelor de la Senior Software, cu ajutorul căreia a automatizat activităţile repetitive din deposit și a redus timpul necesar pentru pregătirea comenzilor. Această soluţie era imperios necesară și face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare al companiei. Stera Chemicals are în vedere pentru următoarea perioadă crearea celui mai mare centru logistic de produse chimice din România.

Centrul va avea rezervoare de stocare, procese automatizate de producţie, transferuri și depozitare a materiilor prime și a mărfurilor, iar distribuţia se va face în România și în Europa de Est. “Noi am hotărât implementarea soluţiei WMS de la Senior Software pentru că avem un plan ambiţios. Practic, ne dorim să devenim un Hub pentru Europade Est de unde să livrăm materii prime pentru industria chimică, iar fără soluţiile Senior Software nu putem realiza acest lucru. Când avem mii de paleţi și multe operaţiuni în fiecare zi, fără un WMS care să ne ajute ne este imposibil” a declarat domnul Alecsandru Rasidescu, Director General Stera Chemicals.

Înainte de utilizarea soluţiei WMS, angajaţii Stera Chemicals erau nevoiţi să facă manual mai multe activităţi printre care tipărirea și pregătirea etichetelor, căutarea produselor și pregătirea comenzilor sau gestionarea loturilor de marfă și a stocului de ambalaje. După implementarea soluţiei WMS de la Senior Software, toate aceste procese se fac automat, reducând drastic timpii de lucru și numărul de operatori de la birou. Mai mult, sistemul WMS gestionează toate detaliile livrărilor precum avizele de marfă, redă etichetele cu pictograme pentru mărfuri, generează automat picking list-ul, asigură vizibilitate crescută asupra activităţilor desfășurate, oferă sugestii de așezare a mărfurilor în depozit, realizează automat inventare totale sau parţiale și alte diverse activităţi care ajută compania Stera Chemicals să inoveze, să se pregătească pentru deschiderea centrului logistic de produse chimice și să își atingă estimările de creștere cu 80% a business-ului.