Home Logistics 3 PL AIC Industrial & Logistic Development dezvoltă pentru Delamode primul depozit destinat special activităților de cross-dock

AIC Industrial & Logistic Development dezvoltă pentru Delamode primul depozit destinat special activităților de cross-dock

AIC Industrial & Logistic Development dezvoltă pentru Delamode primul depozit destinat special activităților de cross-dock

AIC Industrial & Logistic Development a demarat construcția unui nou spațiu de depozitare clasa A în Bucharest Industrial Park. Cu o suprafață de 21.000 mp, acesta este dezvoltat în colaborare cu Vabeld Group, prin subsidiara din România – Varoed, ca investitor. Valoarea investiției depășește 7,5 milioane de euro.

Noul spațiu de depozitare va avea ca principal chiriaș Delamode România, care a închiriat un total de 10.352,9 mp din viitorul proiect pe o perioadă de 7 ani, și posibilitate de prelungire până la 17 ani.

Proiectul constă în două clădiri. Hala S1 este un depozit cu o suprafață totală de aproximativ 18.000 mp, cu o lungime de 227 m și lățime de 66,25 m,  înălțime exterioară de 14m și înălțime interioară de 11.5m. Acesta va dispune de 22 de unități de andocare (rampe de încărcare / descărcare a mărfurilor din camioane).

Cea de-a doua clădire din cadrul proiectului reprezintă primul depozit “cross dock” construit în România (unitate construită special și specific pentru activitățile Delamode), cu o suprafață totală de 3.459 mp și o înălțime de 6m. Acesta din urmă a fost realizat pe principiul “built-to-suit” pentru operațiunile specifice ale Delamode și Pall-Ex, fiind considerat un spațiu unic în categoria sa, în Europa Centrală și de Est.

Pe lângă unitatea personalizată, Delamode va utiliza, din Hala S1,  6.000 mp de depozit, alături de 360 mp birouri și mici suprafețe de spații anexe.

Proiect logistic sofisticat

Lucrările, începute la mijlocul lunii septembrie 2016, vor fi finalizate până cel târziu la mijlocul lunii martie 2017. Acest proiect se remarcă prin sofisticare, noul spațiu de depozitare răspunzând atât cerințelor de depozitare a mărfurilor generale, dar și a mărfurilor ADR și va include chiar și o zonă pentru depozitarea mărfurilor la temperatură controlată.

Ideea care a stat la baza deciziei de investiţie a pornit de la identificarea pe piață a unei cereri tot mai mari în ceea ce privește transportul express de marfă, livrarea de partide mici la timp (just in time) şi precis din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

“Suntem încântați că Delamode ne-a încredințat acest proiect logistic unic și că am fost aleși ca dezvoltatori, dintr-o selecție de competitori de înaltă calificare. În ceea ce privește spațiul rămas disponibil, datorită stadiului foarte avansat al negocierilor pe care le avem cu alți potențiali clienți, plănuim să închiriem întreaga suprafață cu mult înainte de finalizarea construcției, în martie 2017”, arată Stefano Albarosa, CEO al AIC Industrial & Logistic Development. Vorbind despre planurile de viitor ale companiei pe care o conduce, acesta spune: “Capacitatea noastră de a răspunde solicitărilor venite din partea clienților noi va fi considerabil mărită odată cu un nou depozit logistic de 31.000 mp, a cărui construcție planificăm să o demarăm la începutul anului. Astfel, vom ajunge la o capacitate totală de depozitare de 97.000 mp, în urma unei investiții de 35 mil. eur.”

“Acest spațiu de depozitare reprezintă un concept nou în România, iar prin construirea acestei platforme de xdock cu un design inovativ, oferim o capacitate de cross-dockare de 240 de paleți pe oră, putând fi operate simultan 18 camioane de dimensiuni diferite. Durata de utilizare zilnică a acestei platforme este, în momentul de față, de 15 ore/zi, la o capacitate de 75%. Conform estimărilor noastre, sperăm să folosim la capacitate optimă această platformă în primele 6–9 luni de la începutul operațiunilor. Partea de depozitare are capacitatea pe care am gândit-o încă de la început, și anume, 12.000 paleți, dorind în acest fel să răspundem cât mai bine cererii de pe piață, astfel încât să le oferim clienților noștri servicii de calitate. Ne dorim să putem depozita mărfuri generale, dar și mărfuri care necesită autorizare ADR sau produse care au nevoie de o anumită temperatură ambientală controlată. Am ținut cont în etapa de proiectare de necesitatea de scalabilitate a soluției constructive, pentru a putea acoperi pe termen lung, în proporție de 90% spațiul necesar în dezvoltarea celor două direcții. În infrastructura si echipamente vom investi aproximativ 650.000 euro” a explicat Danor Ionescu, CEO Delamode Group.