Home Logistics Manipularea materialelor Toyota I_Site – mai mult decât un management al flotei

Toyota I_Site – mai mult decât un management al flotei

Toyota I_Site – mai mult decât un management al flotei

„Clienţi mai fericiţi, cu o rată a profitabilităţii mai mare“ reprezintă un obiectiv îndeplinit pentru producătorul japonez Toyota, acesta fiind recunoscut la nivel mondial pentru calitatea produselor sale, dar şi pentru serviciile şi soluţiile inovatoare oferite clienţilor. Despre una dintre soluţiile inovatoare puse la dispoziţia utilizatorilor de echipamente de manipulat marfă, sistemul de management al flotelor Toyota I_Site, ne-a oferit mai multe detalii domnul George Negoiţă, Business Solution Manager al Toyota Material Handling Romania.

„Toyota I_Site este mai mult decât un sistem de management al flotelor, este o combinaţie unică de tehnologie, informaţie, expertiză şi suport care contribuie la administrarea zilnică a flotelor de echipamente de manipulat marfă şi vine în ajutorul clientului în trei direcţii: îmbunătăţirea securităţii muncii, creşterea productivităţii şi reducerea costurilor“, şi-a început prezentarea domnul Negoiţă.

Primul domeniu în care se observă acţiunea Toyota I_Site, dar cu beneficii majore pentru utilizator este legat de monitorizarea ciclurilor de încărcare şi descărcare a bateriilor. „Atunci când vorbim de stivuitoare şi echipamente de manipulat marfă, costurile cu bateriile nu sunt deloc de neglijat, iar gestionarea corectă a acestei componente, monitorizarea ciclurilor de încărcare şi îmbunătăţirea acestora cu ajutorul Toyota I_Site se traduce prin costuri operaţionale reduse pentru partenerii noştri. Am observat la clienţii noştri că au început să fie mai atenţi cu valoarea pe care o dau bateriilor echipamentului.“

Cel de-al doilea domeniu este reprezentat de partea de şocuri pe care le suportă echipamentul în operare, Toyota I_Site monitorizând impactul şocului suferit de echipament atunci când acesta ridică paletul, dar şi la operarea cu spatele, când lipsa de atenţie a operatorului poate determina evenimente nedorite şi afecta echipamentul: „Cu ajutorul Toyota I_Site reuşim să gestionăm şocurile echipamentelor, şi nu doar să ţinem o simplă evidenţă a acestora. Atenţionăm proprietarii de flote asupra comportamentelor nedorite, pe care le remarcăm la operatori şi astfel creşte nivelul de siguranţă şi se reduc costurile.“

Nu în ultimul rând, Toyota I_Site contribuie la o mai bună eficientizare a activităţilor utilizatorului, prin monitorizarea parametrilor celor două motoare ale echipamentului, cel de deplasare şi cel de ridicare.

„În funcţie de cât de intensă e utilizarea echipamentului, la ce ore, pe ce perioade, putem să facem o evaluare a aplicaţiei respective. Toyota I_Site nu dă soluţii, Toyota I_Site ridică semne de întrebare. Soluţiile le găsim împreună cu clienţii, pentru că există o diversitate de aplicaţii şi doar atunci când înţelegem tipologia aplicaţiilor putem decide ce anume putem face pentru a corecta problemele“ explică George Negoiţă, Business Solution Manager al Toyota Material Handling Romania. Un lucru care trebuie menţionat este că beneficiile oferite de Toyota I_Site sunt direct proporţionale cu mărimea flotei clientului, altfel spus cu cât flota este mai mare cu atât potenţialele beneficii sunt mai mari.

Toyota I_Site este operaţional la mai mulţi parteneri ai Toyota Material Handling Romania, iar pe viitor numărul acestora va creşte simţitor, pe măsură ce costurile şi productivitatea în acest domeniu vor primi valoarea cuvenită în aplicaţiile lor. „Costurile pe care le implică acest sistem sunt infime comparativ cu potenţialele beneficii “, încheie George Negoiţă.

SpotMe – pentru depozite mai sigure

O altă noutate prezentă la standul Toyota Material Handling Romania din cadrul Sivex 2012 a fost sistemul de avertizare Toyota SpotMe, o soluţie propusă de Toyota Material Handling Europe pentru prevenirea accidentelor legate de traficul din depozite. Având senzori cu raze infra-roşu, Toyota SpotMe identifică prezenţa stivuitoarelor şi a pietonilor în apropierea unei intersecţii şi emite lumini de avertizare. Când este identificat pericolul unui potenţial impact, o unitate de avertizare luminează intermitent, contribuind la reducerea considerabilă a pericolului de coliziune.

Toyota SpotMe contribuie la un flux al traficului mult mai lin, astfel ca operatorii să lucreze în siguranţă şi cu maxim de productivitate, menţinând echipamentele într-o bună stare de funcţionare. Acest sistem unic de prevenire a accidentelor este simplu de instalat şi activat, fără să necesite modificări în setările flotei sau întreţinere.

Soluţii flexibile

Toyota Material Handling Romania le oferă partenerilor săi soluţii flexibile şi complexe de închiriere, pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor operaţionale şi financiare ale acestora. „Am crescut flexibilitatea, modularitatea soluţiilor propuse partenerilor noştri. Avem numeroase alternative şi pentru contractele de închiriere. Componenta de service se modulează în funcţie de solicitările clientului. Suntem mult mai prezenţi pe piaţa de echipamente uzate în ideea de a găsi soluţiile cele mai bune, ceea ce câteodată înseamnă şi cumpărarea flotei existente. Atunci putem să oferim clientului o flotă adaptată activităţii pe care o desfăşoară, ca număr de echipamente, ca tip de echipamente, ca specificaţii, ca suport de service. Este mult mai simplu să modularizăm, să îi dăm clientului exact ce are nevoie pentru a-i minimiza costurile. Nouă ne place să credem că nu vindem stivuitoare, ci că ne ajutăm partenerii să îşi dezvolte afacerea, oferindu-le soluţii pentru o mişcare de marfă mai sigură şi mai eficientă“ concluzionează directorul general Toyota Material Handling Romania, Daniel Preda.