Home Intermodal Investitii Uniunea Europeană sprijină crearea unui port verde al Dunării

Uniunea Europeană sprijină crearea unui port verde al Dunării

Uniunea Europeană sprijină crearea unui port verde al Dunării

Uniunea Europeană a acordat suma de 400.000 din programul TEN-T pentru cofinațarea unor studii pentru a promova dezvoltarea unui sistem de operare eficient din punct de vedere al mediului în Portul Giurgiu. Studiile contribuie la realizarea axei fluviale Rin/Meuse MAin-Dunăre (proiectul TEN-T, axa prioritară 18).

Studiile, a căror finanțare provine din programul multi-anual TEN-T 2012, sunt o parte a unui proiect global mai amplu ce urmărește transformarea portului Giurgiu în primul Port Verde al Dunării, bazat pe concepte de eficiență energetică integrată și măsuri de mediu pentru porturile intermodale. Inițial va avea loc o evaluare a situației actuale, prin realizarea unei analize tehnice și operaționale, o analiză a pieței și o evaluare din punct de vedere al mediului, urmată de o serie de studii specifice pentru a sprijini implementarea de tehnologii inovatoare pentru port.

Obiectivul acestui studiu este de a furniza un proiect final al portului intermodal Giurgiu și definirea unui model de business.