Home Companii Albalact: creșteri importante în primul trimestru și fuziune cu Rarăul

Albalact: creșteri importante în primul trimestru și fuziune cu Rarăul

Albalact: creșteri importante în primul trimestru și fuziune cu Rarăul

Albalact, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, a încheiat primele trei luni ale anului 2014 cu o cifră de afaceri de 112.713.462 lei, în creștere cu 10,03% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Compania a obținut un profit net de 11.482.164 lei, din care 7.176.134 lei reprezintă profitul rezultat din transferul activității de logistică din Albalact SA în noua companie Albalact Logistic SRL, care este deținută 100% de Albalact SA, se arată în comunicatul de presă transmis de companie. Profitul net obținut din activitatea de bază – prelucrarea și comercializarea produselor lactate a crescut cu 60,3% față de cel obținut în primele trei luni ale lui 2013, la suma de 4.306.030 lei.

Anul acesta compania va relua procesul de fuziune cu societatea Rarăul, după ce acționarii au aprobat de principiu fuziunea, prin absorbția Rarăul de către Albalact. Compania Albalact deține în prezent 99,01% din capitalul social al societății Rarăul, pe care a achiziționat-o în 2008 și în care a investit an de an. În luna aprilie, acționarii Albalact au mai aprobat, în Adunarea Generală și iniţierea negocierilor cu potenţiali investitori pentru înstrăinarea parţială sau totală a SC Albalact Logistics SRL, societate care a fost înființată anul trecut și a preluat întreaga activitate de logistică a companiei.