Home Logistics Green Logistics C.H. Robinson lansează Emissions IQ™, instrument digital pentru calcularea emisiilor de carbon

C.H. Robinson lansează Emissions IQ™, instrument digital pentru calcularea emisiilor de carbon

C.H. Robinson lansează Emissions IQ™, instrument digital pentru calcularea emisiilor de carbon

C.H. Robinson a lansat Emissions IQ™, un instrument digital gratuit prin care clienții companiei pot vedea instant emisiile de carbon pe întregul lanț logistic, indiferent de modul de transport, la nivel global.

În faza pilot, Emissions IQ™ a fost utilizat de 125 de companii, care și-au redus emisiile de carbon cu echivalentul a 350.000 tone metrice, respectiv a emisiilor generate de 37 milioane litri de benzină.

“Poți schimba doar ce poți măsura,” a declarat Angie Freeman, Director Resurse Umane și Ofițer E.S.G al C.H. Robinson. “Chiar și companiile cu programe dedicate în direcția sustenabilității, întâmpină dificultăți în înțelegerea întregului nivel de emisii generate de-a lungul lanțurilor de aprovizionare complexe și multifațetate. Punându-le la îndemână informații și tehnologii folositoare, nu doar că reușim să creștem transparența în ceea ce privește emisiile în industria noastră, dar evidențiem cele mai bune strategii pe care clienții le pot adopta pentru a realiza reduceri de emisii cu impact imediat.”

Pentru a reduce emisiile generate de transportul rutier, companiile trebuie să le poată măsura. Cele mai multe nu au resursele necesare pentru a monitoriza emisiile emise de transportul rutier, feroviar, aerian și cel maritim. Pentru transporturile parțiale, până acum nu există un standard pentru a le putea cuantifica. Fără instrumentele și datele necesare, multe companii nu au putut să ia măsuri în direcția decarbonizării sau investesc mult timp și efort în activități care ar putea fi automatizate sau eliminate.

Emissions IQ™, cea mai recentă inovația a incubatorului tehnologic Robinson Labs, este o platformă digitală ce calculează automat emisiile și le permite clienților să vizualizeze extrem de facil volumul de emisii generate. Nivelul de CO2 este analizat automat pe toate modurile de transport. Transportul aerian și cel maritim urmează să fie adăugate pe platformă până la finalul acestui an. Platforma este acreditată de către standardul GLEC (Global Logistics Emissions Counsel) și le oferă expeditorilor informații de încredere și universal acceptate.

Pentru a ajuta companiile să adreseze problema emisiilor în cazul transporturilor LTL, care au crescut exponențial ca urmare a dezvoltării comerțului online, C.H. Robinson a finanțat un proiect împreună cu Centrul Pentru Transport și Logistică al MIT. Acesta a devenit baza pentru colaborarea cu programul EPA SmartWay pentru a stabili o metodă de calcul a acestor emisii. Luând în calcul numărul de kilometric suplimentari și consumul de combustibil mai ridicat al unui camion care ridică colete și livrează în mai multe puncte, C.H. Robinson a furnizat EPA modelul său avansat de colectare a datelor pentru a-l integra în instrumentele sale digitale. Astfel, companiile își vor putea calcula instantaneu emisiile în cazul transporturilor LTL.