Home Companii Cu noul Telepass EU de la UTA prețul taxelor de drum scade cu până la 50%

Cu noul Telepass EU de la UTA prețul taxelor de drum scade cu până la 50%

Cu noul Telepass EU de la UTA prețul taxelor de drum scade cu până la 50%

UTA Romania își completează portofoliul de servicii și produse și le oferă transportatorilor o nouă soluție ce vine în sprijinul eficientizării activității acestora. Lansat în premieră în România, Telepass EU este un dispozitiv ce se montează la bordul camioanelor și permite plata taxelor de drum în mod automat, doar trecând prin dreptul terminalelor de taxare.

Dispozitivul, conceput inițial pentru Italia, poate fi utilizat acum şi în alte patru țări care percep taxe de drum pentru autovehicule cu o greutate totală admisă de peste 3,5 tone: Franța, Spania, Portugalia, dar şi în tunelul Liefkenshoek din Belgia.  În afară de acestea, odată cu utilizarea dispozitivului Telepass EU, nu mai este nevoie utilizarea cardului VIAcard, cu care se pot achita taxele de autostradă în Italia.

„Prin intermediul dispozitivului Telepass EU oferim clienților noștri posibilitatea de a utiliza un singur dispozitiv în mai multe rețele de taxe de drum, din diferite țări europene“, explică Iulian Alexe, Directorul General UTA Romania. „Acest dispozitiv oferă simultan mai multe avantaje: pe de o parte conducătorii auto pot reduce numărul de dispozitive de taxare montate în camion, putând astfel achita taxele de drum în trecere, fără să se oprească la stațiile de taxare. Pe de altă parte, pot profita în unele țări din Europa de Sud-Vest de reduceri de până la 50% față de prețul achitat în numerar.“

Pe lângă înregistrare şi decontarea taxelor de autostradă în Italia şi Franța, prin intermediul acestui dispozitiv se pot achita şi taxele aferente parcărilor monitorizate. Pe viitor, oferta dispozitivului Telepass EU se va extinde, adăugându-se şi alte sisteme de taxare rutieră. În momentul de faţă se pregătește implementarea achitării taxei pentru autostrada A4 (Katowice – Cracovia) din Polonia.

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) se numără printre principalii furnizori de carduri de combustibil şi de servicii din Europa. Prin intermediul sistemului de carduri UTA, clienții comerciali pot alimenta la peste 53.000 de staţii din 40 de ţări europene, indiferent de marcă şi fără numerar şi utiliza alte servicii în sistem de aprovizionare în tranzit. Printre acestea se numără, de exemplu decontarea taxei de drum, operațiuni de servisare, servicii de asistenţă rutieră, precum şi restituirea taxei pe valoare adăugată şi a taxei pe uleiuri minerale.