Home Intermodal Echipamente Cum încarci un container în șase minute?

Cum încarci un container în șase minute?

Cum încarci un container în șase minute?

Recent lansat în producţia de serie, noul echipament Combilift, Combi-CSS Container Slip-sheet este special conceput pentru încărcarea rapidă a containerelor de marfă și promite finalizarea unui ciclu complet de încărcare în mai puţin de 6 minute.

Cea mai nouă inovaţie a producătorului irlandez a fost proiectată pentru manipularea și încărcarea mărfurilor în containere, în special a celor lungi, mai rapid și mai ușor.

Prezentat publicului și clienţilor pentru prima data în 2018 în cadrul evenimentului ce a marcat aniversarea a 20 de ani a companiei, Combi-CSS Container Slip-sheet a intrat acum în producţia de serie. Acest echipament reprezintă o soluţie la provocările pe care le implică încărcarea mărfurilor în containere, ce necesită adesea o combinaţie între utilizarea unui stivuitor și muncă manuală.

Echipament inspirat de feedback-ul clienţilor

Combi-CSS este o platformă joasă, neancorată cu un mecanism de tragere pe care se sprijină o placă de oţel Hardox 500 al cărei scop este de a crește viteza procesului de încărcare. Combilift a creat acest echipament ca urmare a răspunsurilor primite din partea clienţilor din industrie, după lansarea unui alt echipament de succes – Straddle Carrier.

Martin McVicar, Managing Director Combilift a declarat: “Am încredere că echipamentul va fi bine primit de către companiile care manipulează containere, așa cum s-a întâmplat și cu Straddle Carrier, datorită îmbunătăţirilor pe care le aduce operaţiunilor în materie de siguranţă, viteză și eficienţă.”

Cu o capacitate de 30.000 kg, Combi-CSS permite ca marfa să fie pregătită pentru încărcarea în container pe placa de oţel și apoi să fie încărcată prin spatele containerului în trei minute într-un container de 20’.

Odată marfa poziţionată pe placa de oţel, aceasta este direcţionată în container cu ajutorul mecanismului de dedesubt care constă în patru cilindri hidraulici ce se mișcă în secvenţă. Suporţi hidraulici plasaţi la capătul cilindrilor sunt fixaţi în placă pentru a o asigura și a nu pune în pericol integritatea mărfurilor. Când containerul a fost încărcat, o barieră hidraulică fixate la capătul platformei, blochează deschiderea containerului pe toată lăţimea acestuia și permite retragerea plăcii de dedesubt.

Caracteristici tehnice Combi-CSS Slip-sheet:

  • Lungime – 16.560 mm
  • Lăţime – 3.250 mm
  • Înălţime -626 mm
  • Capacitate – 30.000 kg
  • Ciclu de încărcare – container 40’ în 6 min.