Home Intermodal Echipamente Primele Combilift Straddle Carrier lucrează în România

Primele Combilift Straddle Carrier lucrează în România

Primele Combilift Straddle Carrier lucrează în România

Lansat oficial în 2009, Combilift Straddle Carrier își face oficial debutul și pe piaţa din România. Primele două echipamente vor lucra în portul Constanţa în cadrul unui nou terminal intermodal și fac parte dintr-o comandă importantă a clientului român, furnizor de servicii logistice specializat în manipularea și containerizarea mărfurilor atipice. Comanda a fost plasată direct către Combilift, iar livrarea, montajul si punerea în funcţiune a echipamentelor a revenit partenerului oficial Combilift în România, compania  Wylze logistik.

Pe lângă cele două echipamente de tip Straddle Carrier prevăzute cu dispozitive de manipulare automată a containerelor atât de 20” cât si de 40” și dotate cu sisteme de cântărire SOLAS, clientul a mai comandat un dispozitiv special cu o capacitate de 27 de tone, model C-Hook, precum și o pereche de furci cu o capacitate tot de 27 de tone pentru încărcarea containerelor, dar și de un stivuitor multidirecţional de 8.000 kg capacitate cu accesoriu desfacere furci de 6 m. De asemenea, a mai fost livrat un utilaj articulat pentru spaţii înguste tip Aisle Master cu catarg triplex special și cabină redusă în înălţime pentru a intra în containere și un Combi-RT, utilaj cu roţi mari prevăzut cu sistem rapid de conectare/deconectare a accesoriului pentru prindere baloţi și atașament tip dublu palet. Alte două echipamente foarte speciale, menite să eficientizeze activitatea în terminal, proiectate după cerinţa clientului au fost banda transportoare specială pentru încărcare containere tip Slip Sheet și sistemul basculator model TIPPER, cu sistem de cântărire SOLAS în dotare, ce permite ridicarea la orizontală a containerelor pentru încărcare. „Timpii de livrare ai echipamentelor au variat, deoarece unele dintre echipamentele solicitate de client sunt modele standard dar multe au fost echipamente personalizate și au necesitat un timp de livrare mai lung, însă în termen de cel mult 7 luni de la primirea fermă a comenzilor” au explicat reprezentanţii Wylze Logistik.

„Combilift oferă soluţii eficiente din punct de vedere al costurilor precum și o mare varietate de echipamente pentru manipularea mărfurilor, indiferent de tipul, dimensiunile sau greutatea acestora, iar acestea sunt avantaje importante pentru clienţi” declară reprezentanţii Wylze Logistik, partener oficial Combilift în România.

În ceea ce privește asamblarea și montajul echipamentelor, acestea sunt funcţionale în mai puţin de 48 de ore de la sosirea la locaţie de către inginerii Combilift împreună cu tehnicienii Wylze Logistik.

Straddle Carrier – soluţie nu doar pentru manipularea containerelor

Straddle Carrier este un echipament destinat lucrului în condiţii specifice, în special când spaţiul este limitat și mărfurile manipulate sunt extrem de grele. Aceste utilaje îmbină manevrabilitatea stivuitoarelor cu puterea altor tipuri de echipamente de ridicat, devenind astfel o soluţie funcţională unică pentru aplicaţiile industriale și de depozitare. Proiectate iniţial pentru manipularea containerelor, astăzi, datorită posiblităţilor de personalizare oferite de către producător, mai mult de jumătate dintre echipamentele Straddle Carrier produse sunt destinate unor aplicaţii tot mai diverse: manevrarea produselor mari din beton, fier (piloni sau stâlpi, coli de tablă); tamburi mari de cablu; componente de turbine eoliene; tancuri mari de combustibil; ţevi de diverse diametre din industria petrolieră sau manipularea containerelor modulare.

Straddle Carrier vs echipamente convenţionale

 • Consum redus de combus tibil max. 9 l/h vs reach stacker – 20 l/h
 • Masă echipament standard 17 t vs reach stacker până la 80 t
 • Soluţie mai rentabilă si mai accesibilă din punct de vedere al costurilor vs costul stivuitoarelor mai mari / stivuitoarelor tip reach stacker
 • Anvelope super-elastice vs anvelope pneumatice la reach stacker
 • Funcţionează în spaţii mai înguste în timp ce transportă containerele în paralel cu direcţia de deplasare vs stivuitorul frontal reach stacker transportă containerele perpendicular pe direcţia de deplasare
 • Utilizare de minim 3.000 de ore a unui set de anvelope vs stivuitor frontal unde anvelopele se schimbă la fiecare 1.000 de ore
 • Amprenta si presiune foarte scăzută la sol atunci când este încărcat complet (nu este nevoie de beton armat scump sau bitum)
 • Plasează containerele la nivelul solului pentru încărcare și descărcare
 • Cabina amplasată central și accesibilă la sol cu vizibilitate la 360 de grade când încărcătura este ridicată Costuri reduse de întreţinere – intervale de service de 500 de ore.
 • Componente electronice foarte puţine, funcţiile principale hidraulice – foarte fiabil și ușor de întreţinut Rază de rotire de 7.250 mm cu container de 40” – o manevrabilitate superioară datorită capacităţii sale de direcţie în 3 puncte.

Seria C și modelul CB cele mai populare echipamente Combilift în România

Începând de la industria lemnului, la industria maselor plastice și chiar în industria petrolieră echipamentele Combilift pot fi găsite în foarte multe domenii de activitate cu cele mai diverse aplicaţii. Pe piaţa din România lucrează aproximativ 200 de echipamente Combilift, cele mai populare fiind echipamentele multidirecţionale pentru manipularea mărfurilor lungi și a încărcăturilor specializate din seria C și modelul compact CB. Pentru aceste echipamente, Wylze Logistik, în calitate de dealer și partener oficial Combilift în România oferă toată gama de servicii post-vânzare:

 • asistenţă și suport tehnic la livrarea echipamentelor noi;
 • întocmirea documentaţiei în vederea autorizării
 • instructajul operatorilor privind modalitatea de opera re și întreţinere a echipamentelor
 • servicii de întreţinere, mentenanţă și reparaţii
 • servicii de inchiriere echipamente Combilift
 • oferta pentru piese de schimb, subansamble sau accesorii.