Home Intermodal Blockchainul în transportul maritim funcţionează

Blockchainul în transportul maritim funcţionează

Blockchainul în transportul maritim funcţionează

Primul transfer al unui container intermodal door-to-door din Coreea în Olanda fără documente pe hârtie și cu finanţare instantanee a fost realizat prin platforma blockchain DELIVER. Acesta este un proiect pilot demarat de către ABN AMRO în colaborare cu autorităţile Portului din Rotterdam și Samsung SDS, care a început în luna octombrie 2018. Performanţa este cu atât mai importantă cu cât, în prezent, operaţiunile fizice, administrative și financiare legate de transportul de marfă sunt realizate separat, iar documentele tipărite încă sunt folosite la scară largă.

Noile tehnologii precum blockchainul au potenţialul de a prelua controlul în supply chain management și de a revoluţiona modelele tradiţionale. După cum a evidenţiat și Proof of Concept (PoC), un ecosistem de supply chain management cu integrarea completă, fără documente pe hârtie a fluxurilor fizice, administrative și financiare este fezabilă.

Reprezentantul ABN AMRO, Edwin van Bommel a declarat: „Suntem dedicaţi să ne ajutăm clienţii implicaţi în automatizarea completă a fluxurilor comerciale. Printre avantajele acestui nou sistem se numără transparenţă, eficienţă, control mai ușor al proceselor și trasabilitate.”

Odată cu semnarea unui acord de colaborare extins și a fazei PoC încheiate, ABN AMRO, Portul Rotterdam și Samsung SDS se concentrează asupra următoarei faze a proiectului, urmărind să realizeze mai multe proiecte pilot cu producători din diferite industrii și care activează pe canale comerciale diferite.