Home Logistics Curierat și e-commerce Era Post-Brexit: DHL Express suspendă o parte din serviciile între UE și Marea Britanie

Era Post-Brexit: DHL Express suspendă o parte din serviciile între UE și Marea Britanie

Era Post-Brexit: DHL Express suspendă o parte din serviciile între UE și Marea Britanie

Șirul lung de probleme birocratice creat de ieșirea Marii Britanii din UE și condițiile acordului comercial semnat este departe de a fi încheiat.  DHL Express este cea mai recentă companie de transport care a anunțat că suspendă anumite servicii de transport între UE și Marea Britanie, potrivit publicației internaționale The Loadstar.

Compania a declarat că suspendă temporar toate expedițiile B2C care necesită control vamal sanitar și fitosanitar, motivând că autoritățile vamale din UE au reținut un număr mare de astfel de expediții. Coletele afectate include produse de origine animală, plante și produse pe bază de plante și articole care pot fi absorbite, cum ar fi produsele cosmetice sau parfumurile.

Un purtător de cuvânt al DHL Express a declarat că nu este o suspendare a tuturor serviciilor. “Aceasta nu afectează expedițiile B2B sau pe cele veterinare și fitosanitare care nu necesită formalități vamale. Sperăm ca provocările asociate cu astfel de expediții să fie rezolvate curând și să putem relua transporturile din partea clienților cât mai repede posibil”, a afirmat reprezentantul companiei, citat de The Loadstar.