Home Companii GEFCO isi consolideaza serviciul de transport multimodal

GEFCO isi consolideaza serviciul de transport multimodal

GEFCO îşi consolidează serviciul de transport multimodal, anticipând creşterea cererii pentru servicii logistice, prin servicii din ce în ce mai eficiente, mai ieftine şi care să respecte mediul înconjurător. Expertiza şi competenţa grupului GEFCO îl poziţionează în mod natural ca un lider pe această piaţă în creştere odată cu noul concept de „logistică green”.

GEFCO, expert în logistică pentru industrie, concepe şi implementeaza noi soluţii logistice la scară largă care să corespundă nevoilor clienţilor săi.
“Cererea pentru transport multimodal este în creştere din cauza constrângerilor de mediu” afirmă Ralf-Charley Scultze, şeful servicului logistic multimodal GEFCO în Europa, Rusia şi Asia centrală. „Din ce în ce mai multe companii vorbesc despre politicile lor de dezvoltare sustenabilă. Pe termen mediu, va fi dificil de conceput trasportul bunurilor pe distanţe de mii de kilometri exclusiv pe cale rutieră.”
Printr-o abordare inovativa, GEFCO este un jucător important în transportul combinat. Are o experienţă solidă în transportul multimodal şi are capacitatea de a elabora cele mai bune combinaţii care să răspundă în detaliu nevoilor industriei, prin soluţii adaptate la infrastructura existentă. Pe lângă servicul de calitate superioară, este şi o soluţie competitivă în raport cu transportul rutier. GEFCO propune deja transport combinat de tipul rutier-maritim-rutier ca – spre exemplu- în cazul servicului Vigo-Saint Nazaire, o soluţie rutier-maritim-fluvial-rutier spre Wuhan, China şi o soluţie de tip rutier-feroviar-rutier pentru aprovizionarea uzinelor între Paris şi Madrid.
Punctul forte al grupului GEFCO este abilitatea de a asigura fluxuri logistice de încredere indiferent de dificultăţile sau problemele pe care le presupune transportul. Ralf-Charley Schultze adaugă: ,,Valoarea pe care o adaugă în trasportul feroviar, spre exemplu, rezidă în consolidarea şi gruparea unităţilor de transport. Mulţumită reţelei noastre internaţionale, putem asigura imediat fluxuri de încredere prin implementarea de transport rutier în cazul în care intervin greve sau avarii pe ruta feroviară. Ca arhitect şi integrator logistic, grupul GEFCO este profesionist în a coordona mai mulţi jucători. Transportul feroviar pe distanţe lungi implică o gamă largă de operatori; expeditori, operatori de consolidare a vagoanelor şi containerelor, companii feroviare şi firme de transport pe uscat. „Rolul GEFCO în acest lanţ de aprovizionare este acela de integrator.” afirmă Ralf-Charley Schultze.
Odată cu apariţia noului concept de „logistică green”, transportul feroviar devine o modalitate de transport prioritară. Europa se îndreaptă spre armonizarea rutelor prin stabilirea a zece coridoare feroviare pan-europene, pe direcţiile Est-Vest şi Nord- Sud. Transportul feroviar este de interes semnificativ şi în Europa de est şi Rusia.
În urma lansării de succes a rutei feroviare Vesoul-Kaluga, GEFCO dezvoltă în continuare servicul de transport multimodal. Din 5 martie 2010 GEFCO asigură transportul pe cale a ferată din Vesoul, Franţa către fabrica Kaluga (PCMAR), Rusia cu cel puţin cinci călătorii dus-întors pe săptămâna. GEFCO desfăşoară servicii de transport multimodal special create pentru clienţii săi.
Urmează o serie de proiecte, printre care o legătură între Koper, Slovenia şi Rusia, via Dobra în Slovacia , o legătură între porturile baltice spre Asia centrală şi o alta între Germania şi Turcia. Expertiza şi competenţa GEFCO în transportul combinat îl fac un jucător esenţial în acest sector de viitor.