Home Automotive GEFCO România, expertiză completă în industria auto

GEFCO România, expertiză completă în industria auto

GEFCO România, expertiză completă în industria auto

Bazându-se pe experienţa și know-how-ul dobândite la nivel internaţional, numele GEFCO România a devenit în cei aproape 9 ani de existenţă pe piaţa autohtonă, sinonim cu logistica specializată pentru industria automotive.

GEFCO și-a definit cinci domenii principale de expertiză – Overland, Overseas, Warehousing & Reusable packaging, Finished Vehicles Logistics şi Customs & tax representation, oferind soluţii integrate pentru domeniul industrial, atât în aval cât și în amonte faţă de unităţile de producţie.

„Astfel, expertiza noastră este una completă pentru industria auto, acoperind supply chain-ul în aval și amonte. Pe de o parte asigurăm partea de aprovizionare a fabricilor, operând transport rutier, maritim, aerian, transport special în regim de urgenţă, servicii logistice și vamale, oferind și soluţii de optimizare a fluxurilor, prin grupaje, milk-run-uri, scheme de consolidare în platformele GEFCO, etc, iar pe de cealaltă parte realizăm ceea ce se numește logistica vehiculelor finite (Finished Vehicles Logistics) în care operăm atât transportul vehiculelor, cât și servicii logistice în compound. Și, nu în ultimul rând, operăm și distribuţia pieselor de schimb pentru anumiţi clienţi” explică Christophe de Korver, Director general al GEFCO România.

În fiecare dintre cele 4 platforme auto operate de GEFCO (București, Curtici, Constanţa și Pitești), compania oferă servicii de stocare, survey, formalităţi vamale, RAR, workshop (tinichigerie), dar și operaţiuni PDI – pre-delivery inspection (care variază în funcţie de nevoile fiecărui client – montare accesorii finale, verificare și încărcare baterii, verificare și umflare anvelope, spălare, etc).

60% din clienţi provin din industria automotive

Ca și paletă de servicii oferite, clienţii GEFCO în România sunt dintre cei mai diverși și acoperă întregul supply chain al industriei automotive, de la Dacia și Ford, cei doi producători de autovehicule cu unităţi de producţie în România la importatori locali de autovehicule, printre care se numără și Trust Motors (importatorul oficial al mărcilor Peugeot și Citroen).

Companiile producătoare de componente auto prezente în România reprezintă un segment important de clienţi, GEFCO având încheiate parteneriate cu o mare parte dintre aceste companii. De altfel, industria automotive reprezintă nucleul business-ului GEFCO în România, peste 60% dintre clienţi provenind din acest segment.

Transportul multimodal, punct de interes în 2014

Transportul multimodal reprezintă un punct de interes pentru GEFCO în 2014, compania urmărind introducerea unor noi soluţii de transport maritime și aerian.

În ceea ce privește transportul feroviar, un punct forte al Grupului GEFCO la nivel global, acesta deţine o flotă proprie de 4.500 de vagoane, peste 110 fiind folosite în România. „Vagoanele folosite în România au cel mai mare număr de kilometric efectuaţi anual, comparative cu alte subsidiare ale Grupului GEFCO”.

Pentru producătorul Dacia-Renault, operatorul logistic a furnizat o soluţie de transport multimodal, combinând transportul rutier cu cel feroviar de la Mioveni către Italia și Constanţa, de unde compania a operat și transport maritim de vehicule. În 2013, GEFCO România a transportat aproximativ 130.000 de vehicule finite, partea de logistică și transport a vehiculelor finite reprezentând 30% din business-ul din România. Dincolo de industria auto, GEFCO mai operează o schema de transport multimodal și pentru un client din industria de retail – o soluţie door-to-door, care înglobează o parte de transport feroviar pentru colectările din România, transport maritim containerizat din Portul Constanţa spre Istanbul și transport rutier pentru livrările în Turcia.

Printre serviciile adaptate nevoilor pieţei și clienţilor din România se numără organizarea unei „echipe-implant GEFCO” în cadrul fabricii de la Mioveni, precum și o soluţie de distribuţie a vehiculelor multi-compound destinată importatorilor de vehicule. „Am implementat această soluţie datorită faptului că România rămâne o ţară greu de traversat de la un capăt la altul. Astfel, prin folosirea reţelei de 4 compound-uri auto GEFCO în România (situate în puncte strategice) și prin utilizarea soluţiilor de transport rutier și maritim, reușim să eficientizăm schemele de distribuţie naţională, în principal din punctul de vedere al costurilor”, argumentează Christophe de Korver.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In