Home Intermodal Girteka va oferi servicii de transport China-Europa

Girteka va oferi servicii de transport China-Europa

Girteka va oferi servicii de transport China-Europa

Girteka, furnizorul internaţional de transport cu sediul în Lituania, va deschide un serviciu nou ce leagă Europa de China, prin intermediul căruia vrea să conecteze principalele oraşe dintre cele două continente. În promovarea acestui serviciu, compania se bazează pe trasabilitatea transporturilor cu ajutorul unui software IT de ultimă generație, care se bazează și pe unele elemente de inteligență artificială.

Între China şi Europa, Girteka spune că va transporta produse chimice, materii prime, electronice, automotive, produse fashion și FMCG. Compania nu precizează pe ce rute dezvoltă serviciul.

În ceea ce privește Europa, Girteka își restructurează operațiunile din Europa de Vest prin intermediul diviziei proprii – Girteka Europe West, care, începând cu 2 ianuarie 2023, este condusă de Mindaugas Pasilauskas.

În acest sector, accentul se pune pe transportul internațional frigorific cu încărcătură completă. Pasilauskas a fost director executiv al Class Trucks, compania de gestionare a activelor de transport a grupului Girteka, precum și responsabil pentru deciziile strategice și programul de sustenabilitate.

Compania activează, de asemenea, şi pe zona transportului intermodal şi continuă să-și dezvolte capacitățile operaționale pe acest segment, începând să utilizeze noi rute de transport de marfă în toată Europa. Una dintre acestea este conexiunea dintre terminalul intermodal Kaunas, Lituania, cu cel din Tilburg, Ţările de Jos. Ruta a conectat şi Polonia cu Ţările de Jos.