Home Automotive HARTING a investit încă 5,5 milioane euro în România

HARTING a investit încă 5,5 milioane euro în România

HARTING a investit încă 5,5 milioane euro în România

La 14 ani după deschiderea unității de producție din Sibiu, HARTING Technology Group își continuă strategia de dezvoltare. Grupul german a investit 5,5 milioane de euro în extinderea fabricii din Sibiu, până în 2019 urmând să fie create 100 de noi locuri de muncă.
Numărul tot mai mare de comenzi și portofoliul extins, ce include noi produse și soluții inovatoare a impus extinderea capacității de producție a fabricii din Sibiu. Suprafața totală a HARTING Romania Manufacturing SCS a crescut de la 7.000 mp la 12.000 mp.
Investiția a vizat construcția unui nou modul de producție precum și renovarea fabricii existente. În prezent, cei aproximativ 600 de angajați din cele două locații din Sibiu și Agnita produc conectori industriali electrici și electronici, cabluri de alimentare pentru automobile electrice și conectori de date și putere, senzori de curent pentru industrie și aplicații feroviare sunt produși în fabricile Harting din România și trimiși apoi către clienți din întreaga lume cafre activează pe segmentul de transport, automatizări, tehnologii medicale, energie eoliană sau robotică.
În România, Harting deține cea mai mare unitate de producție din afara Germaniei, compania fiind și unul dintre membrii fondatori ai Asociației Română-Germane pentru pregătire duală din Sibiu. Matrițeti și ingineri mecatronici, printre altele, sunt pregătiți de către HARTING Romania Manufacturing SCS.
Noul modul a fost inaugurat în prezența primarului Sibiului, Astrid Cora Fodor și reprezentanții Harting. Laurențiu Nedelea îi va succeda în funcția de Managing Director lui Wolfgang Talmon-Gros.
“Extinderea producției, aici la Sibiu, și contrucția acestei noi clădiri sunt o dovadă a nivelului extraordinar de dezvoltare” a spus CEO-ul Harting, Philip Harting. Unitatea din România joacă un rol important în strategia de creștere globală a grupului german.
Începând cu toamna anului trecut, HARTING RO Automotive este entitatea responsabilă de gestionarea activității din domeniul automotive a grupului.