Home Logistics 3 PL Impact coronavirus: Kuehne+Nagel ar putea renunța 20% dintre angajați la nivel global

Impact coronavirus: Kuehne+Nagel ar putea renunța 20% dintre angajați la nivel global

Impact coronavirus: Kuehne+Nagel ar putea renunța 20% dintre angajați la nivel global

Furnizorul de servicii logistice, Kuehne+Nagel ar putea concedia 20.000 de angajați la nivel global ca urmare a crizei economice provocate de pandemia coronavirus, a declarat principalul acționar al companiei, Klaus-Michael Kuehne într-un interviu pentru publicația germană Die Welt, citat de Reuters.

Kuehne+Nagel, care are 83.000 de angajați la nivel global, ar putea face concedieri în țări precum Statele Unite ale Americii, care spre deosebire de unele țări europene, nu permit timpul redus de muncă care ar putea împiedica disponibilizările în această perioadă.

Klaus-Michael Kuehne vede globalizarea încetinind, trendul îndreptându-se către regionalizare. “Grupul ar putea avea cu 20-25% mai puțini angajați ca înainte de criză,” a declarat acesta, precizând că rezultatele din 2020 vor fi cu siguranță mai rele decât cele din 2019 și că nimeni cu știe cât timp va dura criza și cât de puternică va fi.

“Momentul adevărului vine în perioada aprilie-iunie. Volumele de transport au scăzut semnificativ. Întrebarea decisive este dacă economia globală va începe recuperarea graduală în iunie,” a spus acționarul Kuehne+Nagel. “Mă aștept ca producția economică să fie mai mică în următorii ani” a explicat Kuehne pentru publicația germană.

În opinia sa, China nu va ieși slăbită din această criză, deși noul coronavirus își are originea în piața de animale vii și fructe de mare din Wuhan.

“Această criză a început din cauza neglijenței în lanțul de aprovizionare alimentar din China. Pentru mine este de necrezut că asemenea condiții primitive încă există. Și totuși, China, cu disponibilitatea sa de a investi în proiecte precum Noul Drum al Mătăsii, are o putere impresionantă. Mi-aș dori ca aceasta să fie contrabalansată de o SUA puternică, însă este guvernată slab de Donald Trump. Aceasta ar putea fi o oportunitate pentru o Europă puternică și curajoasă,” a afirmat Klaus-Michael Kuehne.