Home Automotive Nissan devine cel mai important acționar Mitsubishi

Nissan devine cel mai important acționar Mitsubishi

Nissan devine cel mai important acționar Mitsubishi

Nissan Motor Co., Ltd. va cumpăra 34% din acțiunile Mitsubishi Motors Corporation pentru suma de 237 miliarde yeni (aprox.1,9 miliarde dolari).

Cei doi producători japonezi au semnat astăzi un acord de bază privind formarea unei noi alianțe strategice, extinzând astfel parteneriatul existent între Nissan și MMC, cele două companii colaborând îndeaproape în ultimii cinci ani.

Nissan și MMC vor coopera pe segmente precum achiziții, platforme comune pentru vehicule, punerea în comun a tehnologiilor, utilizarea în comun a unităților de producție și dezvoltarea piețelor.

Carlos Ghosn, CEO și Președinte Nissan a declarat: “Aceasta este o tranzacție importantă cu beneficii de ambele părți și va crea o nouă forță dinamică în industria automotive, care va genera sinergii semnificative. Vom sprijini MMC în depășirea provocărilor și le urăm bunvenit în familia extinsă a Alianței

Tranzacția a fost realizată în contextul scăderii vânzărilor Mitsubishi și a creșterii costurilor după ce în aprilie producătorul a recunoscut că a manipulat testele de consum pentru anumite modele vândute în Japonia. Un acord final este așteptat să fie semnat la finele lunii mai.

Nissan mai deține acțiuni sau are încheiate parteneriate și cu alți producători auto precum Renault, Daimler sau AvtoVaz.