Home Logistics 3 PL GEFCO a înregistrat rezultate financiare pozitive în 2015

GEFCO a înregistrat rezultate financiare pozitive în 2015

GEFCO a înregistrat rezultate financiare pozitive în 2015

Grupul francez GEFCO, lider în logistica vehiculelor finite și unul dintre primii 10 integratori de logistică din Europa, a obținut în 2015 o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro, cu 3% mai mult comparativ cu 2014. În ciuda instabilității economice la nivel mondial, compania a reușit să-și consolideze poziția ca furnizor de soluții logistice la nivel global.

GEFCO a continuat să-și mărească portofoliul de clienți și a obținut o creștere de 9,5% a profitului, însă profitul operațional a fost mai mic decât în anul precedent (-18%), ca urmare a scăderii prețului petrolului, criza economică din țări precum Rusia și Brazilia sau scăderea vânzărilor pe piețele auto din America Latină și Rusia.

GEFCO rămâne numărul 1 în Europa în logistica vehiculelor finite, colaborarea productivă cu DACIA, care a dus la livrarea a 600.000 de vehicule în 10 ani – și contractul semnat pe 7 ani cu PSA Peugeot Citroën pentru a gestiona complexul auto din Franța, fiind dovezi clare ale expertizei grupului francez în acest domeniu. În același timp, GEFCO a lansat cu succes o strategie de diversificare a activităților sale, pentru a asigura o viitoare creștere sustenabilă. Printre cele mai importante proiecte ale anului 2015 se numără planurile de transport multimodal proiectate și operate cu succes de GEFCO pentru Schneider Electric în Europa și Balcani, pentru Alstom Transport între Franța și Kazahstan, precum și pentru Eska Graphic Board, producător și exportator olandez de carton de înaltă calitate, din Țările de Jos către restul lumii.

Ca integrator de logistică globală, GEFCO continuă să își dezvolte cu succes serviciile de tip 4PL. Pe lângă contractul cu General Motors început în 2012, Grupul și-a extins portofoliul în anul 2015 adăugând un contract cu Ferronordic Machines pentru gestionarea fluxurilor multimodale pe teritoriul Rusiei, pentru transportul utilajelor grele și agabaritice aparținând Volvo Construction Equipment.

De asemenea, GEFCO și-a extins prezența internațională în câteva noi țări odată cu achiziția companiei olandeze IJS Global. Expansiunea geografică a mărit numărul filialelor la 44, iar GEFCO oferă acum servicii către clienții industriali de pe toate cele cinci continente. Achiziționarea IJS Global a permis companiei GEFCO să își diversifice și mai mult portofoliul de clienți pe măsură ce compania se specializează în transportul de produse farmaceutice, tehnologii avansate sau produse aerospațiale.

„2015 a fost clar un punct de cotitură în extinderea și globalizarea companiei GEFCO pentru a sprijini mai bine clienții noștri care înfruntă provocări logistice tot mai complexe. Misiunea Grupului nostru este să îi ajutăm pe clienți să crească valoarea lanțurilor logistice, acum și pe termen lung.”, a declarat Luc Nadal, Președinte al Consiliului de Administrație a Grupului GEFCO.