Home Automotive Pirelli a vândut divizia de cabluri metalice

Pirelli a vândut divizia de cabluri metalice

Pirelli a vândut divizia de cabluri metalice

Pirelli & C. SpA a vândut integral companiei belgiene Bekaert operațiunile de producție a cablurilor metalice, pentru suma de 255 de milioane de euro.

Tranzacția va permite companiei Pirelli să renunțe la o afacere care devenise neprofitabilă din punct de vedere al competitivității și să își redirecționeze resursele către operațiunile de fabricare a anvelopelor, asigurând în același timp un viitor producției de cabluri de oțel în cadrul unui grup care este lider pe acest segment.

Cele două grupuri vor încheia, de asemenea, un contract de furnizare pe termen lung și un altul de dezvoltare comună, pentru a se asigura că tranziția către Bekaert se va realiza ușor și că activele diviziei de cabluri metalice vor fi  exploatate la maximum.

Contractul de încheiere a tranzacției, pentru care Pirelli care a avut sprijinul HSBC și Banca IMI, va fi semnat în cea de-a doua jumătate a acestui an și va cuprinde toate cele cinci unități de producție Pirelli pe care compania le deține în Italia (Figline Valdarno), Turcia (Izmit), România (Slatina), China (Yanzhou) și Brazilia (Sumarè).