Home Logistics Ambalare Thimm Packaging extinde fabrica de carton ondulat din Sibiu

Thimm Packaging extinde fabrica de carton ondulat din Sibiu

Thimm Packaging extinde fabrica de carton ondulat din Sibiu

Producătorul german de ambalaje, Thimm Packaging își extinde unitatea de producție din Sibiu, România. Compania a realizat o investiție semnificativă în dezvoltarea producției fabricii din România, cel mai important aspect fiind instalarea unei mașini ultra-moderne pentru ondularea cartonului. Echipamentul a fost pus în funcțiune la mijlocul lunii aprilie și triplează capacitatea de producție a fabricii. În același timp, investiția realizată de către Thimm Packaging în România crește și productivitatea și calitatea, precum și flexibilitatea în livrare.

Michael Weber, Director Corporate Marketing Thimm Group a declarat “Continuarea dezvoltării producției la Sibiu este un pas logic în cadrul strategiei de internaționalizare și investiție. În acest context, locația este o componentă importantă în rețeaua de livrare atât pentru clienții noștri români, cât și pentru clienții internaționali activi. De asemenea, pentru echipele din producție, montarea unui asemenea echipament modern și complex este un moment entuziasmant. Odată cu acest proiect am inițiat și un program de schimb de experiență cu colegii de la fabrica din Eberswalde.”

În cadrul unității de la Sibiu a fost instalat un sistemcu o lungime de 112 metri fabricat de producătorul Italian Fosber și care face parte din cea mai nouă gamă a acestuia, gama C.

Odată cu instalarea acestui nou echipament, Thimm a realizat o serie de lucrări de modernizare ale zonelor de producție, dar și al zonei de depozitare, care a fost extinsă cu 1.600 mp. Compania a investit în total în locația de la Sibiu 10,4 milioane de dolari în ultimii doi ani.

Thimm Group este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții pentru ambalaje și distribuție bunuri, portofoliul său incluzând ambalaje din carton ondulat penntru transport și activitățile de vânzare, display-uri promoționale, sisteme de ambalaje dintr-o gamă variată de materiale pentru procesare industrială. Fondată în 1949 în Germania, compania de familie numără astăzi peste 3.000 de angajați în 19 site-uri din Germania, Republica Cehă, România, Polonia și Mexic. Cifra de afaceri anuală a grupului se situează în jurul valorii de 601 milioane euro.