Home Expozitii Transportul multimodal, element cheie pentru dezvoltare

Transportul multimodal, element cheie pentru dezvoltare

Editia din acest an a Intermodal Europe va avea loc in zona portului Hamburg, intre 8 si 10 octombrie. In timpul celor trei zile ale evenimentului vor fi organizate o serie de conferinte ce vor avea ca tema principala portul, organizatorii invitand actori importanti din sfera porturilor si terminalurilor din porturi pentru a discuta despre provocarile cu care se confrunta companiile in acest domeniu, dar si pentru a oferi o serie de solutii pentru rezolvarea acestor proovcari.

Prima zi a conferintelor organizate la Hamburg Messe vor pune in discutie problema porturilor si rolul pe care acestea il joaca in transportul intermodal. Moderatorul acestei conferinte va fi Peter Ward, Supply Chain Commercial Manager al DP World London Gateway. De altfel, Intermodal Europe va precede deschiderea London Gateway, cel mai mare port pentru containere din Marea Britanie si cel mai mare parc logistic din Europa.

“Punctul principal al acestei conferinte va fi dezbaterea situatiei actuale a porturilor si terminalelor din intreaga lume- spre exemplu, in timp ce operatiunile portuare se muta spre est, producatorii se muta spre vest . Pentru a compensa faptul ca supply chain-urile au din ce in ce mai multe elemente, porturile se muta mai aproape de clientul final” declara Peter Ward.

In aceeasi zi, Alexandra Tornow, Associate Director – EMEA Research pentru Jones Lang LaSalle va modera sesiunea de discutii legata de cresterea importantei dezvoltatorilor imobiliari pentru succesul porturilor pe termen lung, dar si pentru dezvoltarea centrelor de distributie in porturi sau in vecinatatea acestora.

De asemenea o conferinta legata de oportunitati inovatoare de legatura a partii de nord-vest a Germaniei si partea de nord a Olandei pe cale maritima si feroviara, va fi condusa de Rüdiger Beckmann, Director Vanzari, JadeWeserPort Logistics Zone GmbH & Co. KG. Pe parcursul conferintei Rüdiger Beckmann va aborda subiectul noilor concepte de transport intermodal, dand ca exemplu portul JadeWeser. Terminalul de containere din portul JadeWeserPort contribuie la maximizarea eficientei supply chain-ului clientilor, deoarece nu exista timpi de asteptare sau blocaje. JadeWeserPort doreste sa realizeze legaturi pe cale maritima cu Marea Britanie, Turcia si Rusia pentru a optimiza intregul lant logistic.