Home Industrii Tranzacție pe piața de retail din România: Mega Image preia Profi pentru 1,3 miliarde euro

Tranzacție pe piața de retail din România: Mega Image preia Profi pentru 1,3 miliarde euro

Tranzacție pe piața de retail din România: Mega Image preia Profi pentru 1,3 miliarde euro

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image preia Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa. Tranzacția se ridică la aproximativ 1,3 miliarde euro.

Prin această tranzacție, Ahold Delhaize își va crește de peste două ori amprenta business-ului existent în România, care operează sub brand-ul Mega Image și include 969 de magazine, preponderent în zonele urbane.

Odată reunirea celor două branduri, Mega Image și Profi, care se bucură deja de aprecierea clienților, grupul belgian își va extinde prezența la nivel național, aducând astfel oportunități și beneficii pentru clienți și angajați, contribuind la deservirea complementară atât a comunităților din zonele urbane, cât și a celor din zonele rurale.

Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală și de Est, Ahold Delhaize: „România este o piață atractivă, cu o dezvoltare susținută prin investiții solide. Ne bucurăm că vom continua să contribuim la dezvoltarea pieței locale de retail alimentar, acum și alături de Profi, care devine parte din familia noastră de branduri Ahold Delhaize.

Magazinele din rețeaua Profi vor extinde și completa rețeaua deja existentă de magazine Mega Image. Avem o experiență substanțială în dezvoltarea celor mai bune practici, precum și în integrarea în cultura locală și suntem încrezători că prin această achiziție vom reuși să aducem și mai multă valoare pentru comunitățile pe care le deservim în România.”

Mircea Moga, CEO Mega Image: “Primim cu entuziasm Profi alături de noi, în familia Ahold Delhaize. Este un moment de referință pentru industria de retail din România, unic prin mărime și la nivelul grupului nostru. Suntem două branduri puternice, complementare și, împreună, vom reuși să facem o diferență semnificativă prin ceea ce oferim zi de zi clienților noștri: produse locale, proaspete și sănătoase de la o rețea extinsă de producători locali, o gamă de sortimente și mai bună de mărci proprii, naționale și internaționale, oferte care răspund cel mai bine nevoilor clienților. Vom aduce împreună angajați talentați și loiali care împărtășesc valori comune și vom continua să ne derulăm activitatea cu responsabilitate față de clienți, comunități, furnizori și colegii din echipe.”

Profi este unul dintre principalii retaileri tradiționali de produse alimentare din România, operând 1.654 de magazine în peste 800 de localități urbane și rurale.  În ultimul exercițiu financiar, încheiat în iunie 2023, compania a generat vânzări de 2,5 miliarde de euro.