Home Intermodal TX Logistik și Mercitalia testează vagoane de marfă inteligente pentru transportul intermodal

TX Logistik și Mercitalia testează vagoane de marfă inteligente pentru transportul intermodal

TX Logistik și Mercitalia testează vagoane de marfă inteligente pentru transportul intermodal

TX Logistik AG și Mercitalia Intermodal lansează un proiect pilot pentru a testa utilizarea de senzori inovatori și alte tehnologii de comunicare în transportul combinat de marfă. Proiectul este programat să se deruleze timp de 15 luni.

În cadrul testului pilot, mai multe vagoane de marfă deținute de TX Logistik și Mercitalia Intermodal, ambele parte din Mercitalia Group (Gruppo FS Italiane), vor fi operate utilizând senzori și tehnologii de comunicare pentru a determina modul în care tehnologia digitală poate fi cel mai bine integrată în operațiunile de transport intermodal și modul în care procesele pot fi îmbunătățite în continuare. „Vagoanele inteligente” vor fi testate pe diverse rute de transport intermodal operate de TX Logistik. Vagoanele vor fi folosite pentru a obține cele mai relevante date din operațiunile cotidiene.

Vagoanele de marfă sunt echipate cu o varietate de senzori și tehnologii de comunicare furnizate de diferiți producători, în special de la Nexxiot și PJM. De exemplu, senzorii monitorizează starea sistemului de frânare în timpul călătoriei și înregistrează distanța parcursă, determinând locația exactă în orice moment. Datele colectate de senzori vor fi, de asemenea, utilizate direct pentru operațiune de mentenanță predictivă și pentru a crește eficiența operațională.

Gamă largă de aplicații în transportul intermodal

O atenție specială este pusă pe sistemul de monitorizare a treptei, care este important pentru transportul combinate de marfă. Tehnologia digitală verifică poziția corectă a pivotului, modificări ale poziției de blocare și gradul de încărcare. Mai mult, obiectivul este de a face trecerea de la „vagoane inteligente” la „tren inteligent”, unde fiecare vagon este conectat la celelalte vagoane, precum și la mecanicul de tren pentru a permite testarea automată a frânării și monitorizarea dinamicii trenului pe durata parcursului.

Pe baza acestor date, ar trebui identificate posibile alte domenii de aplicare pentru îmbunătățirea proceselor în transportul intermodal. Testul pilot va fi o premieră în colectarea unei game de date atât de diverse direct din operațiunile de transport combinat, iar rezultatul este așteptat în primăvara anului 2023.