Home Logistics 3 PL Un nou hub Pall-Ex și Delamode în București

Un nou hub Pall-Ex și Delamode în București

Un nou hub Pall-Ex și Delamode în București

Pall-Ex România a inaugurat pe 13 iulie, împreună cu partenerul Delamode România, un nou hub în București, parte a unui proiect logistic sofisticat, acesta fiind prima platformă din România special construită pentru activitatea de xdock.

Lider al pieţei de transport expres de marfă paletizată, Pall-Ex România este una dintre companiile cu o dezvoltare fulminantă în ultimii ani, cifrele vorbind de la sine: acoperire 100% la nivel naţional, 35 de membri, cea mai extinsă reţea de depozite cu prezenţă în 35 de locaţii din ţară, peste 3.000 de clienţi activi lunar și peste 2.000 de paleţi operaţi în fiecare noapte. “Piaţa se fragmentează foarte mult, dezvoltarea comerţului online a determinat apariţia multor producători, a unor nișe de piaţă în domenii extrem de variate, ceea ce favorizează o creștere a cererii pentru transportul rapid de partide mici de marfă. Clienţii au nevoi tot mai diferite pentru că și business-urile lor se extind” a explicat Claudiu Hila, General Manager Pall-Ex România, contextul economic actual extrem de favorabil expansiunii Pall-Ex. “Un alt motiv important pentru care am avut succes și pentru care ne bucurăm de încrederea clienţilor noștri este că noi, la Pall-Ex tratăm cu aceeași seriozitate și respect fiecare client. 74% dintre clienţii reţelei operează mai puţin de 10 paleţi lunar, însă noi le oferim tuturor servicii la același nivel de calitate. Ne dorim să le putem oferi clienţilor noștri același sentiment de încredere, de certitudine că marfa lor va ajunge în siguranţă și la timp la destinaţie, astfel încât să-și dorească să lucreze cu noi în continuare. ” Inaugurarea noului depozit va permite dezvoltarea activităţii companiei prin creșterea capacităţii de procesare și a vitezei de transbordare a mărfurilor, o siguranţă mai ridicată a mărfurilor clienţilor și crearea de condiţii mai bune de lucru pentru angajaţi.

Depozitul are o suprafaţă de 2.100 mp, la care se adaugă în 1.500 mp, sub copertină, unde se pot transborda cu ușurinţă volume adiţionale de marfă. Designul noului hub Pall-Ex din București a fost proiectat pornind de la experienţa celor 7 ani de prezenţă de piaţa din România și a fost realizat pentru a asigura o eficienţă maximă a operaţiunilor, care aduce cu sine și o reducere a costurilor. În prezent cele 5 stivuitoare contrabalansate Jungheinrich TFG 316 operează un număr mediu zilnic de 650 de paleţi în depozitul cross-dock din București, însă odată cu inaugurarea Hub-ului de Sud, capacitatea de transbordare poate crește la 1.000 de paleţi zilnic, putând fi încărcate și descărcate simultan 16 camioane. ‘’Construcţia noului terminal cross-dock face parte din strategia de dezvoltare a companiei în România, fiind un proiect major, finalizat cu succes. Toate proiectele și investiţiile realizate au ca scop oferirea unei experienţe îmbunătăţite a soluţiilor Pall-Ex clienţilor noștri. Planul de investiţii continuă, avem în vedere deschiderea a două noi huburi, în timp ce din punct de vedere operaţional ne concentrăm în continuare pe menţinerea calităţii și creșterea notorităţii brandului, introducerea de noi servicii pentru retaileri și producători. De asemenea, Pall-Ex susţine inovaţia și digitalizarea, prin introducerea unor softuri care permit o vizibilitate crescută a partidelor de marfă pe durata întregului proces, până la livrare. Acestea sunt motive relevante pentru care beneficiem de aprecierile pozitive ale partenerilor și ale pieţei. Pall-Ex mizează în viitor pe o creștere stabilă, extinderea suprafeţei de depozitare, mărirea portofoliului de clienţi și investiţii în programe de perfecţionare pentru angajaţi” a declarat Danor Ionescu, CEO Pall-Ex și Delamode. În a doua jumătate a anului 2017, Pall-Ex va deschide două noi hub-uri la Bacău și la Cluj-Napoca.

La nivel regional, Pall-Ex este prezentă începând cu luna iunie și în Bulgaria, hub-ul central fiind localizat la Plovdiv, iar până la finele acestui an va deveni operaţională și Pall-Ex Ungaria.

Delamode – un nou centru logistic

Noul terminal Delamode face parte dintr-un proiect mai amplu dezvoltat de către AIC Industrial & Logistic Development. Depozitul Delamode se întinde pe o suprafaţă 12.500 mp și are o capacitate de depozitare de 15.000 de paleţi. Deschiderea noului centru logistic face parte din strategia Grupului Delamode de a oferi soluţii complete partenerilor de afaceri din România și din Europa prin conectarea liniilor de grupaj internaţional cu centrele de depozitare și servicii cu valoare adaugată dispuse pe teritoriul României. Serviciile sunt completate de cele de distribuţie naţională care include track&trace, dovada livrării și reverse logistics.

“Acest proiect, cu o investiţie de peste 5 milioane euro, este parte a strategiei noastre de dezvoltare și expansiune, aducând un plus de valoare calităţii serviciilor logistice și de distribuţie, dar și suport pentru consolidarea viitoarelor parteneriate” a declarat Adrian Nica, GM Logistics Division Delamode România. Printre facilităţile oferite de noul depozit se pot enumera: o înălţime utilă de 11,5 m, sisteme informatice pentru managementul depozitelor și transporturilor, sisteme de securitate, detectoare fum și incendii, ESFR sprinklere în rafturi cu stingere apă și spumă, certificare de depozitare pentru mărfuri ADR pentru clasele 2-6, 8 și 9.” Astfel, mărfurile vor fi descărcate și depozitate în condiţii de siguranţă, etichetate, împachetate și livrate către clienţii finali din România în 24/48 ore. În România, Delamode acoperă perfect piaţa naţională, oferind o gamă largă de servicii de transport, complete, parţiale și în regim de grupaj, servicii logistice, alături de servicii vamale. În România, Delamode operează aproximativ 37.000 mp dedicaţi serviciilor de logistică.