Home Intermodal Investitii UTA atacă piaţa de carduri de carburanţi din România

UTA atacă piaţa de carduri de carburanţi din România

UTA atacă piaţa de carduri de carburanţi din România

Începând cu luna noiembrie 2015, un nou jucător de top intră pe piaţa soluţiilor dedicate companiilor de transport. Grupul german UTA, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de carburant și de servicii pentru transportatorii de mărfuri și pasageri din Europa demarează operaţiunile în România și deschide o sucursală la București.

În România, UTA numără deja peste 700 de staţii partenere, cardurile sale fiind acceptate în reţeaua OMV, MOL, Lukoil, Gazprom și o serie de staţii independente, reţeaua fiind în continuă creștere.

Cu o piaţă de transport mărfuri ce cumulează 33.000 companii, aproximativ 195.000 camioane și 7 miliarde euro cifră de afaceri cumulată, atât pentru transportul intern, cât și internaţional, dar și o piaţă de transport pasageri compusă din peste 3.000 de companii, 23.000 autocare și 500 milioane euro cifră de afaceri anuală, excluzând transportul local, potrivit unui raport al companiei, România reprezintă o piaţă cu mare potenţial pentru UTA, după cum declara Volker Huber, CEO al grupului în conferinţa de presă ce a marcat și lansarea oficială a operaţiunilor locale. „Transportatorii români au o reputaţie foarte solidă și sunt competitivi pe piaţa europeană a transporturilor. Am urmărit cu interes dezvoltarea pieţei din România în ultimii ani și în urma parteneriatului nostru cu grupul Edenred, care a achiziţionat un pachet de 34% din acţiunile UTA în 2014, am câștigat o poziţie unică în România. Am decis să ne bazăm pe experienţa Edenred, care este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii B2B pe piaţa locală și să demarăm operaţiuni directe în România. Avem ambiţii mari în România și vom dedica toate resursele necesare pentru a le îndeplini”, a explicat Volker Huber, care a anunţat și obiectivul pentru piaţa din România în următoarea perioadă: câștigarea unei cote de piaţă de 15%.

Cele mai bune preţuri, cele mai mici costuri

Cardurile și serviciile UTA sunt adresate atât operatorilor de flote de mari dimensiuni, cât și celor cu flote de dimensiuni medii sau mici, pentru care cardurile asigură autonomie deplină în realimentarea cu carburanţi și servicii auto pe întreg teritoriul european, eliminând dependenţa de un singur brand de staţii de benzină.

Portofoliul UTA include cardurile de combustibil, soluţii pentru decontarea taxelor de drum în 24 de ţări din Europa, rambursare TVA și accize, precum și o gamă completă de servicii adiţionale: servicii de urgenţă în caz de avarie, recuperare și tractare vehicule, trecerea punctelor de frontieră, trecerea tunelurilor și podurilor, servicii pentru anvelope sau parcări păzite, transport combinat feroviar-rutier, și chiar un serviciu de asistenţă medicală pentru șoferi, precum și o serie de servicii online, cum ar fi harta staţiilor de alimentare, aplicaţia mobilă UTA pentru șoferi sau UTA Drive&Save®.

Reducerea costurilor indirecte, care pot influenţa negativ activitatea companiilor de transport, într-o măsură chiar mai mare decât preţul combustibilului la pompă, este un punct cheie pentru UTA. Astfel, compania vine cu soluţii pentru transportatorii români pentru reducerea acestor costuri: o singură factură bilunară pentru toate cheltuielile de vehicule, ce poate fi achitată în Lei sau Euro în conturi bancare deschise în bănci din România, costurile cu transferurile bancare fiind în acest fel reduse semnificativ.

«Bazându-ne pe cei peste 50 de ani de experienţă și soliditate internaţională a grupului UTA, combinate cu leadership-ul în servicii B2B al Edenred în România, considerăm că UTA poate aduce servicii și beneficii superioare pentru transportatorii români. Cardurile UTA asigură autonomie deplină pe întreg teritoriul european, eliminând dependenţa de un singur brand, pentru toate tipurile de transportatori comerciali: flote de dimensiuni medii și mici, precum și flote de mari dimensiuni. În România există aproximativ 30.000 de companii care prestează transporturi de mărfuri și pasageri, iar obiectivul nostru este să devenim unul dintre furnizorii lor preferaţi în următorii 3 ani », a declarat Iulian Alexe, Marketing & Business Development Director al Edenred Romania.

Profilul unui lider

Înfiinţată în 1963 în Kleinostheim/ Main, Germania, UTA furnizează carduri full-service pentru transportatorii de mărfuri și pasageri. Cardurile UTA asigură decontarea fără numerar pentru alimentarea cu carburant și pentru servicii diverse în peste 51.000 de puncte de acceptare afiliate în 40 de ţări europene, precum și decontarea taxelor de drum, servicii de reparaţii auto, asistenţă de urgenţă și tractare și multe alte servicii pentru vehicule comerciale.

UTA servește în prezent peste 81.000 de companii client și a emis mai mult de 1 milion de carduri și alte sisteme de decontare. Compania are aproximativ 400 de angajaţi și procesează lunar peste 3 milioane de tranzacţii cu cardurile. Cu o cifră de afaceri anuală de 3 miliarde de Euro în 2014, compania este deţinută în proporţie de 51% de familiile fondatoare, 34% de Grupul Edenred și 15% de Daimler AG.

Soluţia de management al flotelor auto, UTA Drive&Save® le asigură transportatorilor control maxim asupra costurilor, cu raportări detaliate de cheltuieli, analize de consum și sisteme de alertă timpurie ca instrumente de control.

Avantajele cardului de carburant UTA

 • Alimentarea cu carburant în Europa la 36,000 de staţii multibrand, companii petroliere mari și furnizori independenţi
 • Peste 51.000 de puncte de acceptare în 40 de ţări europene
 • Utilizarea combustibililor alternativi AdBlue®, BioDiesel, CNG, LPG, Plant oil la peste 7.000 staţii din Europa
 • Reduceri la preţul carburantului în funcţie de volum, prin cardul UTA
 • Lichiditate crescută datorită termenelor de plată atractive
 • singură factură pentru toate serviciile, achitabilă în lei sau euro

Mercedes Service Card

Cardul Mercedes Service este emis în colaborare cu UTA şi reprezintă instrumentul eficient de decontare a cheltuielilor transportatorilor ce deţin flote de vehicule comerciale marca Mercedes-Benz din Europa, fără a avea nevoie de numerar. Acest serviciu le oferă posesorilor de vehicule comerciale Mercedes-Benz numeroase beneficii:

 • Decontare centralizată a costurilor în atelierele Mercedes
 • Facturare netă cu termene de plată atractive pentru serviciile prestate în străinătate
 • Identificare imediată de către centrala proprie Mercedes
 • Garanţie de plată imediată. Se elimină astfel timpul de aşteptare suplimentar
 • Cea mai mare reţea de service din Europa
 • Fără sume forfetare de intervenţie, fără adaosuri de service, fără taxe de card
 • Alimentare indiferent de marcă pe tot teritoriul Europei
 • Plata taxelor de peiaj pe aproximativ toate autostrăzile cu taxă din ţările europene. În anumite ţări sunt de asemenea posibile reduceri atractive.