Home Companii Wim Bosman România, soluţii integrate pentru supply chain

Wim Bosman România, soluţii integrate pentru supply chain

Spaţii de depozitare cu o suprafaţă de 15.000 mp în Parcul Industrial Ploieşti, peste 1.000 mp spaţii de birouri, flotă proprie compusă din 50 de unităţi de transport, filiale la Ploieşti şi Cluj Napoca, 124 de angajaţi, un portofoliu de 379 de clienţi la finele anului 2012 şi o cifră de afaceri de 41,3 milioane de lei pentru anul trecut. Acestea ar fi câteva dintre reperele la care ne putem raporta atunci când vorbim de compania Wim Bosman România, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de logistică, transporturi şi comisionare vamală.

Care este strategia Wim Bosman România pentru a realiza creşterea cifrei de afaceri cu 10% în 2013 şi a numărului de clienţi, menţinând o organizaţie sănătoasă din punct de vedere financiar şi fără a renunţa la investiţii? Ce înseamnă pentru Wim Bosman conceptul de soluţii integrate de supply chain şi cum este pus în aplicare acest concept? Acestea au fost doar câteva din întrebările la care am primit răspuns cu ocazia vizitei organizate la sediul central din Ploieşti al companiei Wim Bosman România.

Cifră de afaceri de peste 45 milioane de lei în 2013

Cu o experienţă de peste 21 de ani, compania cu acţionariat româno-olandez, Wim Bosman România a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 41,3 milioane de euro şi estimează că la finele lui 2013 această cifră va depăşi 45,5 milioane de euro, ceea ce se traduce printr-o creştere cu 10% comparativ cu anul anterior. Deja în primele luni ale anului, compania a raportat o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei, cu aproximativ 8 procente mai ridicată comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012.

Aceste estimări optimiste se bazează atât pe rezultatele favorabile înregistrate la începutul acestui an, cât şi pe investiţiile realizate de-a lungul timpului în mărirea flotei de autovehicule, a parcului logistic din Ploieşti şi prin diversificarea şi extinderea portofoliului de clienţi.

„2012 a fost un an bun pentru investiţii – am realizat extinderea de 5.000 de mp a depozitului de aici, de la Ploieşti şi am crescut flota proprie de camioane. În 2013 am pornit cu dreptul, toate planurile şi obicetivele pe care le-am stabilit au fost îndeplinite. În ciuda dificultăţilor din piaţă, de la cele cauzate de instabilitatea mediului economic, până la cele legislative, am crescut sănătos. Suntem printre puţinii membri ai grupului Wim Bosman cu o cifră de afacere în creştere“ a declarat Emil Ion, Managing Director al Wim Bosman România.

După ce anul trecut compania a alocat un buget de investiţii de peste 11 milioane de lei, dintre care 9 milioane pentru extinderea centrului logistic şi alte 2,2 milioane pentru mărirea flotei auto, în 2013 Wim Bosman România va investi aproximativ 2,5 milioane de lei pentru a eficientiza serviciile pe care compania le oferă şi pentru creşterea flotei, fiind vizată achiziţia de noi camioane nu numai din segmentul de 20 de tone, ci şi din segmentul de 3,5 şi 7,5 tone. Rezultatele acestei strategii se văd deja, în portofoliul de clienţi ai companiei intrând de la începutul acestui an 40 de nume noi.

Furnizor de servicii logistice 3PL+

„Nu urmărim să fim transportatorul cu cele mai multe camioane, nu urmărim să fim compania care are cele mai mari spaţii de depozitare. Ceea ce ne dorim este să oferim serviciile cele mai bune şi soluţiile cele mai apropiate de cerinţele clienţilor. Suntem furnizor de servicii integrate de logistică, ceea ce înseamnă că nu ne mulţumim doar să cărăm volume de la A la B, ci încercăm, împreună cu clienţii, să găsim soluţii optime pentru problemele acestora fie că vorbim de partea de ambalare, etichetare, asamblare, depozitare, transport sau distribuţie“ afirmă Emil Ion.

Astfel compania oferă pentru clienţi precum Samsung, Coca-Cola Hellenic, Procter&Gamble, Johnson Controls, Lufkin, CHEP, Baker Hughes, Flexitech, Unilever, Schlumberger sau Bekaert servicii de depozitare, distribuţie naţională şi cross-dock, transport intern şi internaţional, expediţii maritime şi aeriene, comisionare vamală şi antrepozit vamal, soluţii de transport pentru proiecte de expediţii agabaritice şi/sau excepţionale,dar şi gama completă de servicii adaptate oricărui proces logistic. Pentru a putea realiza toate aceste lucruri, un operator logistic are nevoie de infrastructură, oameni bine pregătiţi şi soluţii IT, consideră Managing Director-ul Wim Bosman România.

În Parcul Logistic Ploieşti, Wim Bosman deţine un depozit logistic public, clasa A cu o suprafaţă de depozitare de 15.000 mp şi care, datorită construcţiei modulare poate fi extins până la 40.000 mp. Depozitul, cu o înălţime de 10,5 m are zone special amenajate pentru stocarea de bunuri generale alimentare şi nealimentare, dar şi o arie special dedicată depozitării produselor periculoase (ADR). Pentru managementul activităţii în depozit, Wim Bosman România utilizează un sistem WMS dezvoltate de către Red Prairie.

Locaţia este una prielnică pentru serviciile de logistică, este de părere domnul Ion, argumentând că depozitul se află în exteriorul zonei aglomerate din jurul capitalei, înconjurat de alte depozite ale unor mari retaileri, pentru o bună parte dintre clienţii companiei, Ploieştiul reprezentând centrul gravitaţional al reţelei de distribuţie naţională.

Cu o flotă de 50 de unităţi de transport proprii şi parteneriate cu numeroase companii subcontractante, Wim Bosman România şi-a construit o reţea de distribuţie cu acoperire naţională, cu posibilitate de cross-dock în Ploieşti şi Cluj Napoca, acolo unde compania a deschis un birou în 2012, dar şi parteneri pentru cross-dock în Bacău şi Craiova.

De asemenea, odată cu achiziţia grupului Wim Bosman de către Mainfreight, segmentul de transport aerian şi maritim a cunoscut o dezvoltare accelerată, compania beneficiind de o reţea globală de parteneri şi suport operaţional, reuşind astfel să le ofere clienţilor săi servicii de calitate cu timpi de răspuns mai rapizi şi cotaţii de preţ mai bune.