Home Logistics Ambalare O nouă fabrică în Brăila: Lidea a inaugurat o unitate de producție și ambalare semințe

O nouă fabrică în Brăila: Lidea a inaugurat o unitate de producție și ambalare semințe

O nouă fabrică în Brăila: Lidea a inaugurat o unitate de producție și ambalare semințe

Lidea, grup format în urma fuziunii Euralis Semences și CAUSSADE Semences Group în 2020, a inaugurat la Brăila o nouă unitate de producție și ambalare a semințelor. Investiția face parte din planul companiei de expansiune la nivel european.

În cadrul fabricii de la Brăila va fi gestionat întregul ciclu de procesare a semințelor multicultură (porumb, floarea soarelui, cereale, rapiță și soia), de la recepția semințelor de la fermier până la ambalarea acestora.

„Această investiție este expresia concretă a determinării noastre de a ne extinde în Europa de Est, în imediata apropiere a zonelor cu dezvoltare rapidă a culturilor de cereale și a producției de semințe oleaginoase / proteine. Succesul nostru va depinde tot mai mult de proximitatea față de piețe și de clienții noștri finali, fermierii ” a declarat Olivier Paul, director executiv adjunct al Lidea.

România este o piață strategică importantă pentru grup. Fabrica de la Brăila va fi un hub logistic care deservește piețele din estul și sud-estul Europei. La nivel local, Lidea colaborează cu o rețea de fermieri pentru a obține soiuri adaptate la solul local și condițiile climatice și care îndeplinesc cele mai înalte standarde europene de calitate prin trasabilitate completă.

„Satisfacerea clienților prin îndeplinirea cerințelor lor de calitate, servicii și performanță este de o importanță capitală pentru noi. Excelența operațională este unul dintre factorii cheie de succes ai Lidea și este implementată zilnic în toate fabricile sale ”, a spus Natalia Albu, Director Operațiuni pentru România al Lidea.