Home Logistics Depozitare Arctic deschide în România un hub logistic regional pentru piese de schimb

Arctic deschide în România un hub logistic regional pentru piese de schimb

Arctic deschide în România un hub logistic regional pentru piese de schimb

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, deschide în județul Argeș un hub logistic regional pentru piese de schimb. Parte a strategiei de dezvoltare a grupului Arçelik în România și în regiune, hub-ul va aproviziona 23 de țări, România deținând calitatea de centru logistic pentru continentul european.

Situat în Căteasca, județul Argeș, în apropierea autostrăzii Pitești-București, noul depozit are o suprafață de 10.000 metri pătrați și o capacitate de depozitare de 11.500 mc. Acesta a devenit complet operațional la finalul lunii martie și include birouri și zone funcționale pentru noii angajați.

Hub-ul va deservi în prima fază 15 țări din Uniunea Europeană și 8 din afara blocului comunitar. Rețeaua se va extinde, urmând să includă și alte state europene.

„Noul hub regional înființat în Argeș este încă o dovadă a angajamentului nostru față de România și a poziției speciale de care aceasta se bucură în cadrul grupului Arçelik. România are un rol strategic, la intersecția a trei mari piețe, ceea ce o face ideală atât ca hub de producție, cât și ca un centru important de coordonare a activităților logistice.

În același timp, deschiderea acestui depozit se aliniază strategiei noastre de sustenabilitate, axată pe produse fiabile, cu grad de reparabilitate ridicat și pe reducerea amprentei de carbon”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Servicii mai bune, termene de livrare mai reduse

Hub-ul va îmbunătăți semnificativ viteza și calitatea serviciilor companiei în regiune, termenele de livrare fiind reduse în medie cu 14 zile.

Depozitul reprezintă un avantaj pentru piața domestică, care va avea astfel un acces facil la stocuri importante de piese de schimb, ceea ce va influența pozitiv activitatea rețelei de service-uri Arctic.

Centrul va asigura piese de schimb pentru toate produsele vândute de Arctic și Arçelik, în principal pentru categoriile frigidere, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate de aer condiționat. Piesele provin de la cele două fabrici Arctic din România, Găești și Ulmi, de la cinci fabrici Arçelik din Turcia și din China.

Arctic  este una dintre cele mai puternice companii din România, și în același timp unul dintre cei mai importanţi angajatori și exportatori ai României. Cu aproximativ 5.700 de angajaţi, compania exportă 84% din producţia totală în peste 80 de ţări.

La finalul anului 2021, Arctic a marcat producţia a 40.000.000 de frigidere în fabrica de la Găești, judeţul Dâmboviţa. Fabrica de frigidere din Găești este în momentul de faţă cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, având o capacitate de producţie de 2,9 milioane de unităţi pe an. În unitatea din Găești sunt fabricate 75 de produse principale și 700 de produse derivate, destinate atât pieţei locale, cât și consumatorilor din 80 de ţări – 37 din Europa și 43 de pe alte continente.

Fabrica de mașini de spălat din Ulmi, judeţul Dâmboviţa a fost inaugurată la finalul anului 2019, în urma unei investiţii totale de 153 de milioane de euro. Unitatea de producţie integrează cele mai recente tehnologii, fiind prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puţinele de acest tip din Europa. Odată cu deschiderea celei de-a doua linii de producţie, fabrica va atinge o capacitate de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an.