Home Intermodal ARCTIC și COSCO SHIPPING Lines (România) – premisele unui parteneriat de succes

ARCTIC și COSCO SHIPPING Lines (România) – premisele unui parteneriat de succes

ARCTIC și COSCO SHIPPING Lines (România) – premisele unui parteneriat de succes

Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, a ales serviciile de transport ale COSCO SHIPPING Lines (România) pentru a susţine activitatea de export a companiei către varii destinaţii din toată lumea.

Proactivă! Astfel descrie Aurel Ioniţă, Transportation Team Leader Arctic colaborarea cu COSCO SHIPPING Lines (România). “Acest lucru ne ajută să aducem îmbunătăţiri înainte de a fi cerute de către clienţi,” explică acesta.

Partneriatul între cele două companii a debutat în 2018 atunci când Arctic, unul dintre cei mai mari exportatori din România, căuta o alternativă solidă la serviciile de transport maritim containerizat către Marea Britanie.

“Am găsit la COSCO SHIPPING Lines (România) prețuri competitive și deschidere pentru colaborare, ceea ce ne-a determinat să demarăm parteneriatul,” spune Aurel Ioniţă. Ulterior, volumele au crescut de la an la an, parteneriatul fiind consolidat în 2019, odată cu lansarea serviciului BSM – Black Sea Mediterranean de către COSCO SHIPPING Lines.

“ În acea perioadă cu sprijinul COSCO SHIPPING Lines (România) am răspuns nevoii partenerului Beko Spania de a livra mai rapid. Utilizând serviciul BSM, timpul de tranzit pe ruta Constanţa-Valencia s-a redus de la 18-20 de zile la numai 11 zile. În plus, nevoia de containere disponibile pentru export a fost întotdeauna soluţionată cu succes, chiar și în perioade mai dificilele pe plan internaţional pentru transportul maritim,” afirmă reprezentantul Arctic.

“Ne-ar fi plăcut sa putem colabora cu COSCO SHIPPING Lines (România) la fel de bine și pentru importuri, dar din păcate până în prezent nu au putut răspunde nevoilor noastre de capacitate pentru importurile pe care le derulăm din zona Far East,” adaugă acesta.

Comunicarea, esenţială pentru succesul parteneriatului

Arctic exportă peste 80% din producţia de electrocasnice din România către varii destinații la nivel global. În prezent , producătorul folosește serviciile de transport maritim containerizat ale COSCO SHIPPING LINES(România), agent exclusiv al COSCO SHIPPING Lines și Diamond Line pe piaţa locală, pentru multe din destinaţiile sale de export, atât din Europa, cât și din restul lumii: Spania, Marea Britanie, Portugalia, Maroc, Malta.

“De asemenea , ne furnizează servicii de transport rutier, practice dispunem de un serviciu complet, de tip door to door, de la poarta fabricii până  la adresa finală indicată de noi. Beneficiem, totodată, și de serviciul de asistenţă pentru clienţi, unde am găsit întotdeauna deschidere pentru soluţionarea rapidă a diverselor cerinţe sau situaţii apărute,” declară Aurel Ioniţă. Acesta punctează că încă de la debutul parteneriatului comunic area cu angajaţii COSCO a fost foarte bună, iar calitatea serviciilor oferite este “bună spre foarte bună”.

Chiar dacă pentru exporturile derulate, Arctic nu a resimţit impactul crizei containerelor, au existat totuși câteva provocări, care însă au fost soluţionate de către echipa partenerului logistic cu profesionalism.

“Am întâmpinat dificultăţi pentru o scurtă perioadă de timp, în vara anului 2021, din cauza lipsei de camioane și șoferi, când am avut o creștere bruscă a volumelor. În următoarele luni însă am reușit să anticipăm volumele, iar echipa COSCO SHIPPING Lines (România) ne-a asigurat în timp util necesarul de containere, și am înregistrat performanţe bune inclusiv în cazul operatiunilor de transport rutier,” declară Aurel Ioniţă.

Arctic

Arctic, liderul pieţei de electrocasnice din România, este una dintre cele mai puternice companii din România, și în același timp unul dintre cei mai importanţi angajatori și exportatori ai României. Cu aproximativ 5.700 de angajaţi, compania exportă 84% din producţia totală în peste 80 de ţări. Cu o istorie de peste jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producţie.

La finalul anului 2021, Arctic a marcat producţia a 40.000.000 de frigidere în fabrica de la Găești, judeţul Dâmboviţa. În urma investiţiilor Arçelik, cumulând peste 154 milioane de euro, fabrica de frigidere din Găești este în momentul de faţă cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, având o capacitate de producţie de 2,9 milioane de unităţi pe an.

În unitatea din Găești sunt fabricate 75 de produse principale și 700 de produse derivate, destinate atât pieţei locale, cât și consumatorilor din 80 de ţări – 37 din Europa și 43 de pe alte continente. Fabrica de mașini de spălat din Ulmi, judeţul Dâmboviţa a fost inaugurată la finalul anului 2019, în urma unei investiţii totale de 153 de milioane de euro. Unitatea de producţie integrează cele mai recente tehnologii, fiind prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puţinele de acest tip din Europa. Odată cu deschiderea celei de-a doua linii de producţie, fabrica va atinge o capacitate de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an.

COSCO SHIPPING Lines (România)

COSCO SHIPPING Lines (România) este agent exclusiv în România al liniei maritime COSCO SHIPPING Lines. Cu ajutorul unei echipe formate din profesioniști, compania le oferă clienţilor săi servicii de transport complete, door-to-door, din și către diferite zone de pe glob, cum ar fi Orientul Îndepărtat, Europa, Mediterana, Orientul Mijlociu, Africa, America de Nord.

COSCO SHIPPING Lines asigură soluţii de transport pentru diferite tipuri de echipamente incluzând OT, FR, RF, SOC ISO TANK și mărfuri speciale.

Principalul serviciu al transportatorului maritim pentru Portul Constanţa conectează Marea Neagră de principalele porturi din Asia și operează 10 nave cu o capacitate de 9.500 TEU, cele mai mari nave care traversează Strâmtoarea Bosfor către Marea Neagră.