Home Logistics 3 PL Businessul Gebrüder Weiss a crescut cu 3,7% în 2020 la nivel global

Businessul Gebrüder Weiss a crescut cu 3,7% în 2020 la nivel global

Businessul Gebrüder Weiss a crescut cu 3,7% în 2020 la nivel global

Compania internațională de servicii de transport și logistice Gebrüder Weiss a realizat, în anul fiscal 2020, o cifră de afaceri netă de 1,77 miliarde de euro.

Această valoare corespunde unei creșteri de 3,7 puncte procentuale comparativ cu anul precedent (2019: 1,71 miliarde de euro).

Gebrüder Weiss își continuă astfel trendul ascendent din anii trecuți, în ciuda crizei pandemice. „Decisiv pentru bilanțul pozitiv a fost faptul că am rămas flexibili și pe deplin operaționali și în perioada crizei provocate de coronavirus – și asta la nivel global, în toate locațiile noastre. În pofida repetatelor faze de lockdown și a deficitului global de capacitate de transport de mărfuri, am reușit să oferim permanent soluții de transport adecvate. Angajații și angajatele noastre au prestat o muncă excelentă în condiții dificile“, spune Wolfram Senger-Weiss, președintele Consiliului de administrație al Gebrüder Weiss.

Strategia digitală își dovedește valoarea

În 2020, compania a marcat un moment istoric în procesul de digitalizare, prin lansarea noului portal pentru clienți myGW. Platforma online permite accesul facil, rapid și direct la toate serviciile companiei Gebrüder Weiss și furnizează informații în timp real cu privire la comenzile de transport și logistică.

„Strategia noastră digitală ‚Best of Both Worlds‘ – constând în interconectarea competențelor fizice cu cele digitale – s-a dovedit un demers de succes tocmai în această perioadă de criză. Am putut demonstra că suntem deopotrivă un partener logistic de încredere și inovator. Feedback-ul pozitiv din partea clienților ne întărește în hotărârea de a ne îndeplini obiectivul strategic“, arată Wolfram Senger-Weiss.

Portalul pentru clienți este, în acest moment, funcțional în Austria, Germania, Elveția, Cehia, Ungaria și Slovacia și se preconizează să fie extins pentru alte țări în acest an.

Extinderea rețelei globale de locații

În 2020, Gebrüder Weiss și-a continuat consecvent parcursul și în ceea ce privește internaționalizarea. Astfel, în domeniul transportului aerian și maritim de mărfuri, Gebrüder Weiss a crescut densitatea rețelei sale de locații din Germania și a finalizat intrarea pe piețele din Polonia, Coreea de Sud, Malaysia, Australia și Noua Zeelandă.

„Din pricina posibilităților reduse de călătorie, extinderile au fost realizate aproape peste tot la distanță. Aceasta a reprezentat o provocare deosebită pentru echipele implicate, care au putut însă să se achite cu succes de sarcini mulțumită mijloacelor de comunicare digitale“, spune Senger-Weiss. Rețeaua internațională a companiei cuprinde acum 170 de filiale în 35 de țări, precum și 7.400 de angajați (echivalent cu normă întreagă). În total, compania de logistică a investit peste 70 de milioane de euro în dezvoltarea locațiilor sale, a infrastructurii IT și în achiziții. Cota de capital propriu se menține stabilă la peste 60 de procente, reprezentând un fundament solid pentru reziliența companiei în vremuri de criză precum și pentru capacitatea sa de dezvoltare, în pofida unui context dificil.