Home Logistics Curierat și e-commerce Cel mai mare retailer online din China deschide două depozite logistice în Europa

Cel mai mare retailer online din China deschide două depozite logistice în Europa

Cel mai mare retailer online din China deschide două depozite logistice în Europa

JD.com, cel mai mare retailer online chinez a început operarea a două depozite automatizate în Polonia și Germania pentru a deservi clienții locali.

Testele pilot pentru operațiunile în cele două locații au început în martie 2021.

Depozitul JD.com din Polonia este situate la granița cu Germania, la doar 90 km distanță de Berlin și are acces la autostrăzi, aeroporturi și porturi din Europa. Depozitul din Germania este amplasat în nordul orașului Frankfurt. Astfel, cele două centre de distribuție pot acoperi întreaga zonă europeană, iar livrarea comenzilor către clienți se poate face ușor și rapid. Retailerul chinez a implementat sisteme AGV în cele două depozite. Sisteme AGV transformă procesele de picking, care în mod tradițional sunt realizate manual de operatorii din depozit, în timp ce tehnologia AGV este de 2,5 ori mai eficientă.

“Prin stabilirea acestor depozite în Polonia și Germania, am adus în Europa logistica, lanțul de aprovizionare și tehnologii noastre. Cele două depozite vor deveni exemple ce apoi vor fi replicate în alte locuri din regiune,” a declarat Stard Huang, Director International Logistică JD.

La finalul anului 2020, JD opera 32 de depozite la nivel internațional, cu o suprafață de aproximativ 440.000 mp. Cu ajutorul partenerilor locali și internaționali, JD are stabilite rute internaționale care atinge peste 220 de țări și regiuni la nivel global.