Home Intermodal CFR a lansat licitația pentru modernizarea căii ferate între Timișoara și Arad. Investiții de 800 milioane euro

CFR a lansat licitația pentru modernizarea căii ferate între Timișoara și Arad. Investiții de 800 milioane euro

CFR a lansat licitația pentru modernizarea căii ferate între Timișoara și Arad. Investiții de 800 milioane euro

CFR Infrastructură a anunțat lansarea licitației de modernizare a căii ferate între Timișoara și Arad, două loturi ce însumează 68 km. Valoarea totală a lucrărilor este de 3,9 miliarde lei, aproximativ 800 milioane euro.

 Durata de implementare a proiectului este de 102 luni, incluzând și perioada de garanție a lucrărilor. Perioada de proiectare este de șase luni, iar execuția va dura 36 de luni.

Procedura de achiziție este împărțită în două loturi:

  • Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, Lot 3 Timișoara Est – Ronaț Triaj Gr.D – cu o valoare estimată, fără TVA de 1.445.386.706,40 lei
  • Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, Lot 4 Ronaț Triaj Gr. D – Arad  – cu o valoare estimată fără TVA de 2.471.694.414,19 lei.

La evaluarea ofertelor, componenta financiară va conta în proporție de 74%, iar restul va fi punctat pentru componenta tehnică. Finanțarea va fi asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Operațional Infrastructura Mare – POIM.

Odată finalizate lucrările pe aceste tronsoane, trenurile de pasageri ar trebui să poată rula cu 160 km/h. În prezent, viteza maximă de circulație pentru trenurile de pasageri între Arad și Timișoara este de 100 km/h.