Home Intermodal ZIM lansează serviciul maritim Levant – Black Sea Express (LBX)

ZIM lansează serviciul maritim Levant – Black Sea Express (LBX)

ZIM lansează serviciul maritim Levant – Black Sea Express (LBX)

Compania israeliană ZIM a lansat un nou serviciu de transport mărfuri, Levant – Black Sea Express (LBX), care face legătura între Egipt, Israel şi sud-estul Turciei către România şi Rusia.

ZIM își extinde astfel serviciile în regiune printr-o acoperire mai amplă a porturilor şi o sincronizare mai precisă între liniile principale ZIM care se conectează la Asia şi America.

Serviciul companiei ZIM, Levant – Black Sea Express,  a fost lansat pe 7 octombrie, din portul Haifa, cu prima navă care foloseşte această rută, CONTSHIP DON.

LBX oferă o acoperire sporită a zonei Est Mediterane – Marea Neagră şi se va conecta cu serviciile internaţionale de transport pe distanţe lungi ale ZIM către Asia şi America prin porturile Said East și Haifa. De asemenea, va completa ruta săptămânală Israel – Turcia – Marea Neagră.

„Introducerea noului serviciu LBX aduce rețeaua noastră regională la un nou nivel, cu un domeniu de aplicare și o acoperire îmbunătățită și conexiuni facile către liniile principale, toate adaptate pentru nevoile clienților noștri din regiune,”  a declarat Rani Ben-Yehuda, ZIM EVP Cross Suez şi Atlantic BU.

  • LBX, operată în întregime de ZIM, va deservi prin rotaţie completă, prin cele trei nave ale sale care au o capacitate de 1.200 TEU fiecare, următoarele porturi: Port Said East – Alexandria – Mersin – Novorossiysk – Constanta – Aliaga – Mersin – Haifa – Port Said East.

LBX a fost lansat chiar în momentul în care a început sezonul de export citrice, în special pentru produsele agricole sezoniere exportate din Egipt şi din sud-estul Turciei către porturile Mării Negre. LBX a fost planificat pentru a satisface nevoile specifice ale clienților din regiune, inclusiv capacitatea suplimentară și încărcătura agricolă sezonieră, cu următoarele avantaje:

  • Conexiune eficientă cu liniile principale din Asia și America
  • Serviciu îmbunătățit pentru România cu timp de tranzit mai bun, 2 transporturi săptămânale către Asia și servicii directe în Israel
  • Serviciu direct către Marea Neagră din Egipt și Turcia
  • Transportul mărfurilor la temperatură controlată din Egipt și Turcia către porturile Mării Negre
  • Capacitate suplimentară pentru piața din Rusia
  • Acoperire mai amplă și escale suplimentare în Turcia