Home Intermodal China investește în terminalul de containere din Portul Thessaloniki

China investește în terminalul de containere din Portul Thessaloniki

China investește în terminalul de containere din Portul Thessaloniki

Autoritatea Portuară din Thessaloniki a semnat un memorandum de cooperare cu China Merchants Port Holdings și subsidiara sa China Merchants Holdings (International) Information Technology pentru expansiunea terminalului de containere din portul grecesc și implementarea unui sistem de operare a terminalului de containere.

Părțile implicate au convenit să ia măsurile necesare, din punct de vedere comercial și operațional, pentru a promova Portul Thessaloniki ca poartă de intrare în Europa pentru companiile din China. Portul este al doilea cel mai mare din Grecia, după Pireu, unde compania chineză Cosco Shipping este acționar majoritar.

Portul Thessaloniki este o importantă poartă de acces către regiunea balcanică, fiind mult mai aproape de hinterland și având o conexiune feroviară directă cu capitala Macedoniei, Skopje, care este parte a unei rețele mult mai largi ce include Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia și România.

Extinderea terminalului de containere se află deja în planul de investiții a autorității portuare. “Aceasta ne va permite să oferim servicii mai bune principalelor linii de containere și să putem permite accesul navelor de containere mari, cu o capacitate de 24.000 TEU. Credem că implementarea sistemului de management al terminalului de containere va aduce o valoare adăugată investiției noastre și va sprijini transformarea acestuia conform standardelor internaționale”, a declarat Franco Nicola Cupolo, Managing Director și CEO al autorității portuare.