Home Industrial Comisia Europeană și-a dat acordul preliminar pentru fuziunea Chimcomplex – Oltchim

Comisia Europeană și-a dat acordul preliminar pentru fuziunea Chimcomplex – Oltchim

Comisia Europeană și-a dat acordul preliminar pentru fuziunea Chimcomplex – Oltchim

Achiziția activelor Oltchim de către Chimcomplex, fuziune ce va duce la formarea Companiei Române de Chimie, intră în linie dreaptă după ce Directoratul General pentru Concurență din cadrul Comisiei Europene a emis recent Scrisoarea de Confort privind procedura de vânzare a activelor Oltchim SA.

Compania Română de Chimie va integra platformele industriale de la Chimcomplex Borzești și Oltchim Râmnicu Vâlcea după încheierea tranzacției de cumpărare de către Chimcomplex Borzești a grupelor de active 1-5 și parțial 7 de la Oltchim.
După finalizarea tranzacției, Chimcomplex intenționează să investească 117 milioane euro în primii 3 ani după achiziție și alte 450 milioane euro începând cu anul 4.

“Încheierea cu succes a acestei tranzacții este de importanță capitală pentru relansarea industriei chimice din România, având ca obiectiv integrarea și dezvoltarea unui complex industrial ce va deveni unul dintre cei mai importanți jucători din industria chimică românească și din Europa de Sud Est.” a declarat Virgiliu Băncilă, președinte CA Chimcomplex.

În ultimele două luni s-au finalizat auditurile și rapoartele de Due Diligence făcute de PricewaterhouseCoopers (P.W.C) și Jacobson Londra și au fost oferite potențialilor finanțatori, care în următoarele săptămâni vor face ofertele angajante.
Finalizarea finanțării acestei fuziuni este asistată de către senior advisorul Deloitte Londra. Reprezentanții Chimcomplex au avut săptămânile trecute o serie de întâlniri de succes la Londra cu investitori cu experiență în domeniu și în astfel de tranzacții în zona Europei de Est, iar în curând întregul proces de finanțare va fi finalizat.