Home Companii Coremo Servicii, de 10 ani partenerul Hyundai Heavy Industries

Coremo Servicii, de 10 ani partenerul Hyundai Heavy Industries

Coremo Servicii este un nume important pe piata echipamentelor pentru manipulat, avand o experienta de peste 15 ani in acest domeniu. Mai mult, de aproape 10 ani compania este partenerul Hyundai Heavy Industries in Romania, fiind unicul importator al motostivuitoarelor, electrostivuitoarelor, stivuitoarelor retractabile si transpaletelor electrice fabricate de binecunoscutul producator.

Astazi, Coremo Servicii dispune de o retea de distributie si servicii la nivel national, imbunatatind permanent calitatea solutiilor post-vanzare oferite clientilor.

Recent compania a deschis un nou punct de lucru in Timisoara pentru a acoperi mai bine activitatile de vanzare si mentenanta din zona de Vest a tarii, avand planificate pentru anul 2014 deschiderea unor noi puncte de lucru proprii in Iasi, Cluj, Constanta.

Am discutat cu domnul Eugen Stoica, Managing Partner Coremo Servicii despre activitatea companiei in acest an, dezvoltarea pe termen lung si tendintele care definesc evolutia pietei in prezent.

Cerere pe segmentul de stivuitoare cu motorizare diesel medii

Stivuitoarele motorizate diesel de capacitate medie au fost dintotdeauna echipamentele preferate de catre clientii Coremo, iar anul 2013 nu a facut exceptie, explica Managing Partner-ul Coremo Servicii.

“In cadrul unei expozitii de stivuitoare Hyundai pe care am organizat-o recent in Constanta, atat clientii nostri consacrati cat si cei potentiali au reconfirmat apetitul pentru acest tip de utilaj, care se pliaza perfect pe specificul zonei portuare maritime.”

O alta tendinta manifestata anul acesta a fost cresterea cererii pentru electrostivuitoare Hyundai, “ca urmare a finalizarii unor discutii si negocieri cu parteneri noi din domeniul logistica / depozitare, pe care am reusit sa-i convingem de virtutile echipamentelor Hyundai-siguranta in exploatare, fiabilitate, ergonomie avansata pentru operatori. In plus, am avut un numar mare de cereri si de la IMM-uri care au reusit sa beneficieze de fonduri nerambursabile fie din UE, fie din surse locale.“

Astfel, dupa o contractare a pietei echipamentelor de manipulat cu 20% in 2012, 2013 a adus cateva semnale pozitive, in primele 9 luni ale anului compania Coremo Servicii inregistrand o usoara crestere a vanzarilor atat prin prisma clientilor traditionali cat si prin cei noi.

“Coremo Servicii a anticipat corect tendinta pietei pentru anul 2012. Una din prioritatile firmei a fost controlul strict al executiei bugetare astfel incat sa mentinem marginile de profit si sa fim pregatiti pentru o posibila revenire in 2013. Ceea ce s-a si intamplat, pentru ca in primele 3 trimestre ale anului curent am reusit sa vindem acelasi numar de echipamente ca pe intreg anul 2012. Pentru semestrul 4 nu preconizam modificari spectaculoase ale acestei tendinte, deci este de asteptat ca intreaga piata sa cunoasca o usoara crestere fata de anul anterior. Speram ca aceasta crestere sa continue si in 2014, desi trebuie sa fim atenti la posibilele influente venite din zona politica, mai ales ca avem de traversat un exercitiu electoral complicat” explica Eugen Stoica.

In ceea ce priveste modalitatea de achizitie, cu toate ca in ultima perioada din ce in ce mai multi clienti se arata interesati de optiunea de rental oferita de catre companie, avantajele acestui sistem fiind multiple: efort financiar mic, planificat si sustenabil chiar si in conditii economice nefavorabile, completat de posibilitatea achizitiei preferentiale a utilajelor respective la finalul contractului, in final se prefera achizitia clasica. Dar, au existat si cazuri in care clientii au optat pentru varianta unui Leasing Financiar, ceea ce conform spuselor managing-partner-ului Coremo Servicii, poate un fi un pas suplimentar catre directia rental, pe care compania va continua sa o promoveze si pe viitor.

Noua gama de electrostivuitoare de 24 V

Hyundai si-a extins portofoliul de produse, anuntand la inceputul lunii septembrie lansarea unei noi game de electrostivuitoare cu trei roti, pentru aplicatii in spatii restranse in depozitare, intra-logistica si diverse aplicatii de stivuire. Gama cuprinde modelele 10BTR, 13BTR si 15BTR 9, cu antrenare prin rotile din spate si baterie de 24 V, amplasata lateral. Michel de Weert, European Sales Manager stivuitoare si echipamente pentru depozit, declara “aceste noi stivuitoare, cu motoare puternice si capacitate extinsa a bateriei, de la 625 la 1.000 Ah, sunt rezultatul unui indelungat proces de dezvoltare, sustinut de clientii nostri cheie din intreaga Europa. Hyundai a analizat atent piata si trendurile, iar echipamentele motorizate pentru sectorul logistic devin tot mai populare. Le vom furniza clientilor din acest domeniu echipamente care imbina perfect dimensiunile compacte, puterea concentrata, performante si ergonomie.” Gama BTR cu sarcini cuprinse intre 1.000 si 1.500 kg si un centru de greutate la 500 mm. Latimea echipamentelor este de numai 990 mm, iar greutatea, echipate cu bratul standard, variaza intre 2.390 si 2.850 kg. Catargul dublu sau triplu si inaltimile de ridicare de pana la 6.035 mm, extind raza de aplicabilitate a acestor echipamente, care se adapteaza usor celor mai diverse sarcini din domeniul intralogistic si depozite.