Home Intermodal Echipamente FAST FREIGHT dezvoltă un terminal intermodal în Portul Constanţa

FAST FREIGHT dezvoltă un terminal intermodal în Portul Constanţa

FAST FREIGHT dezvoltă un terminal intermodal în Portul Constanţa

În paralel cu sumele investite de către autorităţi în dezvoltarea infrastructurii și creșterea atractivităţii Portului Constanţa, operatorii privaţi derulează la rândul lor investiţii importante în dane specializate, capacităţi de depozitare moderne sau echipamente performante.

FAST FREIGHT, companie specializată în furnizarea de servicii de logistică, cu sediul central în Constanţa,  dezvoltă un terminal intermodal de operare containere și mărfuri generale în Constanţa Port Sud Agigea. “Terminalul a fost deschis în iulie 2018 și în cel mai scurt timp vom finaliza proiectul de bază, o platformă de depozitare containere și marfă, cu o suprafaţă de 10.000 mp, cu posibilitatea de operare la calea ferată și un depozit modern de 1.600 mp. În final, investiţia va fi foarte mare pentru Portul Constanţa” declară Iulian Nedu, general manager FAST FREIGHT, care și-a propus un obiectiv ambiţios pentru companie, acela de a deveni lider pe piaţa din România în manipularea și containerizarea mărfurilor atipice. Tocmai de aceea, compania a investit în echipamente speciale pentru manipularea mărfurilor containerizate atipice, care pot face faţă oricărei provocări. Printre acestea se află un utilaj cu o capacitate de până la 100.000 kg și care permite înclinarea containerelor la 75°, dar și un echipament ce reduce considerabil timpul de încărcare și descărcare a containerelor cu o sarcină de până la 35.000 kg, operaţiunile desfășurânduse în doar 20 de minute. De asemenea, echipamentele au integrat un sistem de măsurare a greutăţii și permit cântărirea containerelor în timpul încărcării. Astfel, în terminalul din Portul Constanţa vor putea fi manipulate diferite tipuri de marfă de la încărcături paletizate, la ţevi de oţel, aluminiu, profile, blocuri de marmură sau mărfuri vrac.

FAST FREIGHT, acoperire globală pentru clienţi

FAST FREIGHT a fost înfiinţată în 2009 în Constanţa și oferă clienţilor servicii de transport maritim, rutier, aerian, bulk cargo, project cargo, transport feroviar, depozitare și distribuţie și consultanţă vamală. În 2010, acţionarii companiei din România au decis deschiderea unei alte companii în Castellon, Spania pentru a susţine în principal traficul pe relaţia Spania/România. Astăzi, ca membru al reţelelor internaţionale de transport, FAST FREIGHT poate oferi clienţilor acoperire globală, conectând România cu peste 500 de aeroporturi și porturi din întreaga lume.