Home Industrii H.Essers distribuie vaccinul anti-Covid în Europa

H.Essers distribuie vaccinul anti-Covid în Europa

H.Essers distribuie vaccinul anti-Covid în Europa

Începând cu 26 decembrie 2020 a început distribuția vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech, acesta primind autorizația din partea Uniunii Europene.

Furnizorul de servicii logistice H.Essers se va ocupa de distribuția acestui vaccin pe teritoriul UE, compania belgiană având o experiență vastă în furnizarea de servicii logistice integrate pentru industria farmaceutică și aflându-se într-un parteneriat de peste 15 ani cu producătorul Pfizer.

“Suntem absolut încântați că acum ne putem folosi experiența pentru a contribui la un moment istoric cum este acesta” a declarat Gert Bervoets, CEO H.Essers. “Întreaga lume aștepta această veste. Ca partener strategic suntem pregătiți să sprijinim Pfizer în distribuția vaccinului în siguranță și cu rapiditate, pentru a ne asigura că oamenii pot fi vaccinați cât mai curând. Din 2006, compania noastră a construit o rețea specializată pentru produse farmaceutice în Europa, oferind adesea servicii pentru transportul produselor farmaceutice extrem de sensibile la variațiile de temperatură,” a adăugat Gert Bervoets.

În lunile următoare, H.Essers va fi responsabilă cu distribuția rutieră a vaccinului anti-Covid către diferite platforme de distribuție și aeroporturi din Europa. Datorită flotei sale de 600 de semiremorci cu control al temperaturii, furnizorul de servicii logistice este pregătit să răspundă rapid și cu flexibilitate cerințelor, chiar și în perioadele de vârf.

Cerințele stricte de temperatură sunt îndeplinite prin combinarea ambalajelor pasive cu gheață carbonică, proiectate chiar de compania farmaceutică și de flota hi-tech și procesele de transport cu rezultate dovedite efectuare pentru industria farmaceutică furnizate de H.Essers. Turnul de control al furnizorului de servicii monitorizează localizarea și temperatura în interiorul semiremorcilor 24/7.

Expertiză comună

“În toți anii de colaborare cu Pfizer și alți clienți din industria farmaceutică, am construit o expertiză comună enormă în domeniul transporturilor la temperatură controlată,” spune CEO-ul H.Essers. “Aceasta înseamnă că putem acționa cu rapiditate. Am finalizat aspectele esențiale ale rutelor terestre pentru a asigura o distribuție în condiții de siguranță și fără obstacole.” “Timpii de transoort, monitorizarea 24/7  și trasabilitatea end-to-end sunt aspecte esențiale,” explică Danny Hendrikse, Vicepreședinte Operațiuni Intercompanii pentru Pfizer. “Temperatura trebuie monitorizată constant. În plus, alți parteneri logistici vor fi responsabili pentru distrubția globală. Toți acești parteneri vor fi conectați la un sistem global Pfizer, care ne va permite să vedem unde se află un anumit transport în orice moment.”