Home Logistics Green Logistics HOYER extinde ponderea transportului intermodal în operațiunile sale

HOYER extinde ponderea transportului intermodal în operațiunile sale

HOYER extinde ponderea transportului intermodal în operațiunile sale

HOYER, companie de logistică cu sediul în Hamburg, specializată pe transportul și depozitarea de produse lichide, și-a stabilit obiectivul de a reduce și mai mult emisiile de carbon generate de activitățile sale de transport, prin creșterea ponderii transportului intermodal și utilizarea de camioane cu nivel redus de emisii.

Compania își dorește să promoveze un management eficient al sustenabilității și se concentrează pe utilizarea transportului intermodal, utilizarea de camioane cât mai prietenoase cu mediul, stabilirea unui sistem de management al energiei și includerea de noi responsabilități pentru departamentul SHEQ.

Hoyer publică încă din 2012 un raport de sustenabilitate și declară cifrele cheie legate de acest subiect, documentând efortul de a reduce emisiile de CO2 și rata incidentelor. Cele mai recente evaluări ale companiei au arătat că 79,5% dintre volumele transportate de companie sunt transportate intermodal, ceea ce a permis o reducere semnificativă a emisiilor de CO2. Reducerea a fost susținută și de utilizarea de camioane ce respectă normele Euro-6, acestea reprezentând peste 90% din parcul companiei. Pentru prima dată în istoria grupului, Hoyer a reușit să reducă emisiile de CO2 corelate cu activitățile de transport la mai puțin de 20 grame pe tonă/kilometru. Obiectivul stabilit acum de grup este să reducă nivelul acestor emisii cu încă 20% în următorii 10 ani.

Un alt obiectiv pe termen lung al Hoyer este să reducă cu 50% rata incidentelor principale, reprezentând incidente de muncă serioase, în zonele independente de activitățile de transport și cu 25% pe cele corelate cu operațiunile de transport.