Home Automotive Industrial Park Braşov – hub pentru producţie în centrul ţării

Industrial Park Braşov – hub pentru producţie în centrul ţării

Industrial Park Braşov – hub pentru producţie în centrul ţării

Văzute ca simple hale, cutii de unde vin si pleacă diferite mărfuri sau unde se produc diverse lucruri, spaţiile logistice și industriale ating în zilele noastre un grad ridicat de calitate a construcţiei și de sofisticare.

Parcurile logistice și industriale au trecut prin etape de transformare semnificative în ultimii ani și devin treptat, mici orașe integrate, cu numeroase facilităţi și servicii oferite chiriașilor, de la săli de sport, la magazine alimentare sau alte servicii. Și acesta este un trend răspândit nu doar în ţările dezvoltate din vest, ci ia amploare și în România. Industrial Park Braşov, parte a grupului de firme ICCO, a luat naștere în 2008 și este astăzi al patrulea parc industrial din ţară după numărul de angajaţi: peste 4.000 de oameni.

Pentru a răspunde necesităţilor ang0404ajaţilor compa niilor care activează aici cu spaţii de producţie, până în 2018, parcul industrial va include și o grădiniţă, care va fi construită în incinta platformei. Alte facilităţi puse la dispoziţia clienţilor vor fi o parcare cu capacitate de până la 40 de tiruri şi o spălătorie auto.

Clienţii Industrial Park Braşov sunt companii românești și străine, care au decis dezvoltarea activităţii în România și care au în comun interesul de a dezvolta afaceri de tip greenfield, pe baza unui scenariu de închiriere pe termen lung. Companiile care au ales să-și dezvolte spaţii de producţie Industrial Park Braşov sunt Benchmark, Continental Powertrain, EDS, Harsha Engineering, ICCO Systems, Preh și VP Industries. În 2016, compania NBHX Rolem a ales să își extindă activitatea aici într-o hală de producţie cu suprafaţă de 15.000 mp. Odată cu această extindere, numărul angajaţilor companiilor de pe platformă a depășit 4.000 de oameni, și este în continuă creștere.

  • Brașov – o zonă atractivă pentru investitori

În ultimii ani, Brașov a devenit unul dintre cele mai importante hub-uri de producţie pentru industria automotive, dar și un important hub logistic, companiile de curierat sau cele care furnizează servicii logistice dezvoltând aici centre logistice, suprafeţele destinate acestor activităţi crescând semnificativ.

Poziţia geografică este unul din plusurile pe care Brașovul le are atunci când vorbim despre atragerea de noi investiţii. Poziţionarea în centrul României este extrem de benefică, fiind situat la intersecţia axelor majore de transport, rutiere și feroviare. “În plus, Brașovul are o bogată tradiţie industrială, beneficiind astfel de forţă de muncă bine pregătită. Specializările tehnice sunt puternic susţinute de școlile profesionale din oraș, precum și de facultăţile din cadrul centrului universitar local. În timp, lipsa unui aeroport ar putea deveni un obstacol în dezvoltarea viitoare a orașului și tocmai de aceea, proiectul se bucură de o puternică susţinere din partea comunităţii locale” declară reprezentanţii Industrial Park Braşov.

  • Proiecte la cheie

Lucrările de construcţie la Industrial Park Braşov au început în anul 2007, la momentul respectiv fiind construită prima hală de 10.000 mp. De atunci, ca urmare a politicii de atragere de noi investitori a ICCO, dar și de creșterea atractivităţii zonei pentru dezvoltarea de activităţi logistice și de producţie, suprafaţa construită în Industrial Park Braşov a ajuns la 103.000 mp, 100% spaţii de producţie. “Acest lucru a fost posibil datorită atragerii de noi clienţi în parc, precum şi datorită dezvoltării celor deja prezenţi aici. Astfel, trei dintre clienţii noştri au hotărât să îşi mărescă suprafeţele iniţiale de producţie, unii chiar şi de cinci ori.” Astăzi, suprafaţa totală a parcului este de 39 de hectare, cu posibilitatea extinderii imediate pentru noi investiţii. Încă de la începutul proiectului au fost dezvoltate toate utilităţile: staţie proprie de curent de 110/20 kV 2×25 MVA; gaz – instalaţie de distribuţie de gaz de joasă presiune; apă – puţuri forate la mare adâncime; canalizare – staţie de epurare şi bazin de decantare; reţea de hidranţi; reţele de telecomunicaţii.

„Strategia Industrial Park Braşov a eliminat din start construcţia speculativă. Mai întâi, s-a găsit clientul, s-au definit nevoile de activitate, apoi s-au proiectat halele şi s-au construit respectând cerinţele exacte ale clientului. Având în vedere gradul de ocupare de 100%, intenţia noastră este de a păstra același mod de lucru” spun reprezentaţii parcului.